Suomi
Piilota suodattimet

Mustikkainen tikkupulla

Kuka muistaa tikkupullat? Tämä leiritulen klassikkoherkku valmistuu helposti Croissants Classic taikinastamme. Lisää mustikkatäyte ja nauti luonnon helmassa. Mustikkainen tikkupulla sopii retkievääksi tai kesäiseen herkutteluun.

Ainekset

 • 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
 • 1 purkki rahkaa (esim.vaniljan makuinen)
 • 1 rkl vettä
 • 2 dl mustikoita (pakaste tai tuore)
 • 1 rkl sokeria (normaali taloussokeri tai esim.kookossokeri)
 • 1 tl sitruunamehua
 • 1 tl jauhettua kardemummaa

Valmistus

Mustikkainen tikkupulla
 1. Valmista ensin mustikkatäyte: laita kattilaan 1 rkl vettä ja lisää mustikat. Laita liedelle tai avotulelle kiehumaan. Kun seos kiehuu lisää sokeri ja siirrä matalalle lämmölle. Anna kiehua kokoon noin 6 minuuttia välillä sekoittaen. Kun seos on paksuuntunut nosta se pois liedeltä. Lisää sitruunamehua ja kardemumma, sekoita. Anna jäähtyä.
  Vinkki: jos haluat tehdä täytteen valmiiksi kotona voit säilöä sen esimerkiksi pieneen lasipurkkiin ja käyttää sellaisenaan leiritulella.
 2. Avaa Danerolles Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
 3. Levitä taikina auki pöydälle/tasolle ja leikkaa kahteen yhtä suureen osaan. Painele valmiit leikkuulinjat kevyesti umpeen.
 4. Levitä toiselle puolikkaalle mustikkatäytettä. Aseta toinen puoli toisen päälle, painele kevyesti yhteen ja leikkaa pitkiksi paloiksi.
 5. Kieputa taikinan suikaleet varovasti puutikkujen ympärille yksi kerrallaan. Nipistä päistä tiiviisti kiinni tikkuun, jottei taikina tipahda paistettaessa.
 6. Paista avotulella tai grillissä riittävän etäällä liekeistä, ettei taikina pala, kunnes taikina on kypsää ja lohkeilevaa.
 7. Tarjoile mustikkainen tikkupulla esimerkiksi vaniljarahkan kera.