Mustikkainen tikkupulla
Kuka muistaa tikkupullat? Tämä leiritulen klassikkoherkku valmistuu helposti Croissants Classic taikinastamme. Lisää mustikkatäyte ja nauti luonnon helmassa. Mustikkainen tikkupulla sopii retkievääksi tai kesäiseen herkutteluun.
Ainekset
- 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
- 1 purkki rahkaa (esim.vaniljan makuinen)
- 1 rkl vettä
- 2 dl mustikoita (pakaste tai tuore)
- 1 rkl sokeria (normaali taloussokeri tai esim.kookossokeri)
- 1 tl sitruunamehua
- 1 tl jauhettua kardemummaa
Valmistus
Mustikkainen tikkupulla
- Valmista ensin mustikkatäyte: laita kattilaan 1 rkl vettä ja lisää mustikat. Laita liedelle tai avotulelle kiehumaan. Kun seos kiehuu lisää sokeri ja siirrä matalalle lämmölle. Anna kiehua kokoon noin 6 minuuttia välillä sekoittaen. Kun seos on paksuuntunut nosta se pois liedeltä. Lisää sitruunamehua ja kardemumma, sekoita. Anna jäähtyä.
Vinkki: jos haluat tehdä täytteen valmiiksi kotona voit säilöä sen esimerkiksi pieneen lasipurkkiin ja käyttää sellaisenaan leiritulella. - Avaa Danerolles Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
- Levitä taikina auki pöydälle/tasolle ja leikkaa kahteen yhtä suureen osaan. Painele valmiit leikkuulinjat kevyesti umpeen.
- Levitä toiselle puolikkaalle mustikkatäytettä. Aseta toinen puoli toisen päälle, painele kevyesti yhteen ja leikkaa pitkiksi paloiksi.
- Kieputa taikinan suikaleet varovasti puutikkujen ympärille yksi kerrallaan. Nipistä päistä tiiviisti kiinni tikkuun, jottei taikina tipahda paistettaessa.
- Paista avotulella tai grillissä riittävän etäällä liekeistä, ettei taikina pala, kunnes taikina on kypsää ja lohkeilevaa.
- Tarjoile mustikkainen tikkupulla esimerkiksi vaniljarahkan kera.