Suomi

Oliivitapenadella täytetyt croissantit

Herkullinen oliivitapanade on täydellinen täyte croissantteihin! Tämä helppo tahna valmistuu käden käänteessä, sillä aikaa kun paistat Croissants Classicit uunissa.

Kuva ja resepti: Xenia Andersson

Ainekset

  • 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
  • 160g kivettömiä kalamata oliiveja
  • 2 rkl kapriksia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl punaviinietikkaa
  • Iso valkosipulinkynsi puristettuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
  • 1/2 tl oreganoa
  • Mustapippuria
  • Ripaus sokeria/vähän vaahterasiirappia maun mukaan

Valmistus

Oliivitapenadella täytetyt croissantit
  1. Esilämmitä uuni 180C asteeseen.
  2. Avaa Danerolles Croissants Classic pakkaus repäisemällä etiketti irti siihen tarkoitetusta kohdasta. Tarkemman ohjeen voit katsoa täältä.
  3. Rullaa taikina auki työtasolle ja leikkaa se kuuteen kolmion muotoiseen palaan valmiita leikkuulinjoja pitkin. Rullaa taikina croissanteiksi leveästä päästä kapeaan päähän päin.
  4. Aseta croissantit leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia tai kunnes croissantit ovat saaneet hieman väriä.
  5. Croissanttien ollessa uunissa valmista oliivitapanade. Lisää kaikki ainekset kulhoon ja surauta sauvasekottimella massaksi. Massaan
    saa jäädä rakennetta.
  6. Leikkaa jäähtyneet croissantit halki ja lisää niiden väliin oliivitapanade ja halutessasi esimerkiksi tuoretta rucolaa.
  7. Nauti!