Omena-karamellipitko
Suussa sulava karamellikastike kuulostaa hyvälle, eikö? Mutta vielä paremmalta kuulostaa se yhdistettynä Danerollesin mehevään tuoretaikinaan ja pehmeisiin omenan paloihin. Herkullinen omena-karamellipitko on helppo tehdä ja sopii hyvin vaikkapa syksyiselle brunssille.
Ainekset
- 1 Danerolles Crispy Cinnamon Swirls -purkki
- 1 pullo omenasiideriä (33ml)
- 160 g tummaa sokeria (esim.fariinisokeria)
- 50 g voita
- 175 ml vispikermaa
- Ripaus karheaa merisuolaa
- 1 omena
Valmistus
Omena-karamellipitko
- Aloita valmistamalla karamellikastike: kaada omenasiideri pieneen kattilaan ja kiehauta sitä kunnes siitä on jäljellä noin 1/3 ja neste on muuttunut tummaksi. Huomaa, että tässä kestää 15-30 minuuttia.
- Kun omenasiideri on tekeytynyt riittävästi lisää seokseen sokeria, vispikerma, voi ja puolet Danerolles Crispy Cinnamon Swirl -pakkauksen mukana tulleesta kaneli-sokeri seoksesta.
- Kiehuta seosta matalalla lämmöllä noin 20 minuuttia kunnes se on paksuuntunut ja saanut ruskean värin. Sekoita tarvittaessa. Aseta valmis seos jäähtymään.
- Lämmitä uuni 180C asteeseen.
- Kuori omena ja leikkaa se pieniksi paloiksi.
- Kuullota omenan paloja ja merisuolaa kevyesti paistinpannulla.
- Levitä Danerolles Crispy Cinnamon Swirl -tuoretaikina työtasolle.
- Levitä puolikkaaseen taikinaan karamelliseosta (huom.älä käytä tähän koko seosta ettei se vuoda ulos pitkosta sen ollessa uunissa) ja ripottele loput kaneli-sokerista sekä omenan paloja seoksen päälle.
- Rullaa taikina pituussuunnassa niin, että saat tiiviin kääreen.
- Paista pitkoa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes se on saanut väriä pintaan.
- Ota pitch uunista ja anna jäähtyä hetki, jotta karamellikastike saa jähmettyä.
- Ennen tarjoilua leikkaa pitko paloiksi ja kaada päälle hieman karamellikastiketta.