Suomi
Piilota suodattimet

Omena-karamellipitko

Suussa sulava karamellikastike kuulostaa hyvälle, eikö? Mutta vielä paremmalta kuulostaa se yhdistettynä Danerollesin mehevään tuoretaikinaan ja pehmeisiin omenan paloihin. Herkullinen omena-karamellipitko on helppo tehdä ja sopii hyvin vaikkapa syksyiselle brunssille.

Ainekset

  • 1 Danerolles Crispy Cinnamon Swirls -purkki
  • 1 pullo omenasiideriä (33ml)
  • 160 g tummaa sokeria (esim.fariinisokeria)
  • 50 g voita
  • 175 ml vispikermaa
  • Ripaus karheaa merisuolaa
  • 1 omena

Valmistus

Omena-karamellipitko
  1. Aloita valmistamalla karamellikastike: kaada omenasiideri pieneen kattilaan ja kiehauta sitä kunnes siitä on jäljellä noin 1/3 ja neste on muuttunut tummaksi. Huomaa, että tässä kestää 15-30 minuuttia.
  2. Kun omenasiideri on tekeytynyt riittävästi lisää seokseen sokeria, vispikerma, voi ja puolet Danerolles Crispy Cinnamon Swirl -pakkauksen mukana tulleesta kaneli-sokeri seoksesta.
  3. Kiehuta seosta matalalla lämmöllä noin 20 minuuttia kunnes se on paksuuntunut ja saanut ruskean värin. Sekoita tarvittaessa. Aseta valmis seos jäähtymään.
  4. Lämmitä uuni 180C asteeseen.
  5. Kuori omena ja leikkaa se pieniksi paloiksi.
  6. Kuullota omenan paloja ja merisuolaa kevyesti paistinpannulla.
  7. Levitä Danerolles Crispy Cinnamon Swirl -tuoretaikina työtasolle.
  8. Levitä puolikkaaseen taikinaan karamelliseosta (huom.älä käytä tähän koko seosta ettei se vuoda ulos pitkosta sen ollessa uunissa) ja ripottele loput kaneli-sokerista sekä omenan paloja seoksen päälle.
  9. Rullaa taikina pituussuunnassa niin, että saat tiiviin kääreen.
  10. Paista pitkoa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes se on saanut väriä pintaan.
  11. Ota pitch uunista ja anna jäähtyä hetki, jotta karamellikastike saa jähmettyä.
  12. Ennen tarjoilua leikkaa pitko paloiksi ja kaada päälle hieman karamellikastiketta.