Suomi
Piilota suodattimet

Omenacroissantit nuotiolla

Kuinka usein olet tehnyt retkellä croisantteja tai pitsaa? No niinpä! Mutta nyt tulet aivan taatusti tekemään. Kuvittele sitä hetkeä, kun olet päivän retkeillyt ja saat syödäksesi tuoreita, nuotiolla valmistettuja croissantteja.
Välineet, jotka tarvitset retkellä: leikkuulauta/isompi lautanen, puukko, (lusikka, jos levität jotakin tahnaa), nuotioritilä/halsteri sekä tulitikut. Muista tarkistaa paikallinen metsäpalovaroitus aina ennen nuotion sytyttämistä!

Kuva ja resepti: Saara Atula

Ainekset

 • 1  Danerolles Croissants Classic -purkki
 • 1 vihreä omena (tai pidemmällä retkellä kuivattua omenaa)
 • Kanelia
 • Kardemummaa
 • Sokeria
 • Biscoff-tahnaa tai mantelivoita/mantelimassaa (vapaaehtoinen)

Valmistus

Omenacroissantit nuotiolla
 1. Avaa Danerolles Croissants Classic pakkaus repäisemällä etiketti irti siihen tarkoitetusta kohdasta. Tarkemman ohjeen voit katsoa täältä.
 2. Erottele taikinasta valmiita leikkuulinjoja pitkin 6 croissantia
 3. Levitä alimmaiseksi halutessasi esim. biscoff-tahnaa tai muuta levitettä. Leikkaa omenasta siivuja. Levitä omenasiivut taikinan päälle. Ripottele kanelia, sokeri ja kardemummaa ja rullaa croissantiksi.
 4. Asettele kroissantit nuotioritilän päälle tai laita ne halsteriin.
 5. Croisantteja tulee pitää noin  20 cm päästä tulesta, jotta ne eivät pala. Kääntele välillä puolelta toiselle ja tarkkaile, ettei taikina pääse palamaan. Paistoaika nuotiolla on noin 10 minuuttia, jolloin croissantit kypsyvät sisältä asti ja ovat päältä rapeita.
 6. Tarjoile nuotiolla valmistettuja croissanteja lämpiminä!