
Omenaleivokset
Omena, kaneli ja rusina sopivat täydellisesti yhteen! Tällä reseptillä loihdit näyttävät ja ihanan makeat omenaleivokset.
Ainekset
- 2 Danerolles Croissant Classic -purkkia
- 6 omenaa
- 150 g kivettömiä taateleita
- 1 tl kanelia
- Kourallinen saksanpähkinöitä
- Kourallinen rusinoita
- 2 vaniljatankoa
- Tomusokeria koristelua varten
Valmistus
Omenaleivokset
- Esilämmitä uuni 175C asteeseen.
- Kuori omenat ja poista siemenkodat, niin että omenoiden keskelle jää tyhjä kolo.
- Valmista monitoimikoneessa sekoitus taateleista, kanelista, saksanpähkinöistä, rusinoista ja vaniljatankojen sisuksesta (älä heitä pois itse tankoja).
- Täytä omenat taatelisekoituksella.
- Avaa Croissant Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan, levitä taikina työtasolle ja leikkaa se valmiita leikkausviivoja pitkin 6 osaan. Toista sama toiselle purkille.
- Peitä kukin omena kahta croissanttia käyttäen. Paina taikinat reunat huolella yhteen ja varmista, että omenat peittyvät kunnolla taikinaan.
- Tee taikinan yläosaan pieni reikä, josta ilma pääsee poistumaan paistamisen aikana.
- Paista leivoksia 30-35 minuutin ajan , kunnes ne ovat kullanruskeita.
- Leikkaa sillä välin vaniljatangot pitkittäin kolmeen osaan.
- Ota omenaleivokset uunista, laita vaniljatangot leivoksen yläosassa olevaan aukkoon ja peitä leivokset sitten tomusokerilla.
- Tarjoile leivokset niiden ollessa yhä lämpimiä.