Suomi

Omenaleivokset

Omena, kaneli ja rusina sopivat täydellisesti yhteen! Tällä reseptillä loihdit näyttävät ja ihanan makeat omenaleivokset.

Ainekset

  • 2 Danerolles Croissant Classic -purkkia
  • 6 omenaa
  • 150 g kivettömiä taateleita
  • 1 tl kanelia
  • Kourallinen saksanpähkinöitä
  • Kourallinen rusinoita
  • 2 vaniljatankoa
  • Tomusokeria koristelua varten

Valmistus

Omenaleivokset
  1. Esilämmitä uuni 175C asteeseen.
  2. Kuori omenat ja poista siemenkodat, niin että omenoiden keskelle jää tyhjä kolo.
  3. Valmista monitoimikoneessa sekoitus taateleista, kanelista, saksanpähkinöistä, rusinoista ja vaniljatankojen sisuksesta (älä heitä pois itse tankoja).
  4. Täytä omenat taatelisekoituksella.
  5. Avaa Croissant Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan, levitä taikina työtasolle ja leikkaa se valmiita leikkausviivoja pitkin 6 osaan. Toista sama toiselle purkille.
  6. Peitä kukin omena kahta croissanttia käyttäen. Paina taikinat reunat huolella yhteen ja varmista, että omenat peittyvät kunnolla taikinaan.
  7. Tee taikinan yläosaan pieni reikä, josta ilma pääsee poistumaan paistamisen aikana.
  8. Paista leivoksia 30-35 minuutin ajan , kunnes ne ovat kullanruskeita.
  9. Leikkaa sillä välin vaniljatangot pitkittäin kolmeen osaan.
  10. Ota omenaleivokset uunista, laita vaniljatangot leivoksen yläosassa olevaan aukkoon ja peitä leivokset sitten tomusokerilla.
  11. Tarjoile leivokset niiden ollessa yhä lämpimiä.