Suomi

Omenaruusut

Etsitkö yksinkertaisen kaunista tarjoiltavaa? Nämä omenaruusut lumoavat paitsi kauniilla ulkonäöllään myös herkullisella maullaan.

Ainekset

  • 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
  • 2 punaista omenaa
  • ½ sitruuna
  • 1 rkl aprikoosihilloa
  • 30 g sokeria
  • Ripaus kanelia
  • Tomusokeria

Valmistus

Omenaruusut
  1. Poista omenista karat ja halkaise ne kahtia. Viipaloi omenanpuolikkaista erittäin ohuita viipaleita.
  2. Täytä kattila puolilleen vettä ja purista sinne puolikas sitruuna.
  3. Keitä omenaviipaleita sitruunavedessä noin 3 minuuttia keskilämmöllä. Kaada vedet pois.
  4. Esilämmitä uuni 200C asteeseen.
  5. Avaa Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä taikina työtasolle. Painele valmiit leikkuulinjat kevyesti kiinni ja kauli taikinaa hieman, jotta saat siitä riittävän ison yhtenäisen taikinapalan. Leikkaa taikina kolmeen yhtä suureen osaan. Leikkaa jokainen näistä kolmesta levystä kolmeksi tai neljäksi pitkäksi suikaleeksi.
  6. Aseta muutama omenanviipale limittäin taikinasuikaleiden päälle niin, että ne tulevat juuri ja juuri reunojen yli.
  7. Levitä jokaiselle suikaleelle nokare aprikoosihillo, hieman sokeria ja kanelia.
  8. Rullaa suikaleet varovasti ja paina pää kiinni hyvin.
  9. Vuoraa muffinsivuuan kupit leivinpaperilla ja aseta jokaiseen kuppiin taikina-omenasuikale.
  10. Paista ”ruusuja” noin 20 – 25 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes taikina on kypsää.
  11. Kun ”ruusut” ovat jäähtyneet, ripottele niiden päälle tomusokeria.