Suomi

Omenaruusut

Etsitkö yksinkertaisen kaunista tarjoiltavaa? Nämä omenaruusut lumoavat paitsi kauniilla ulkonäöllään myös herkullisella maullaan.

Ainekset

Valmistus

Omenaruusut
  1. Poista omenista karat ja halkaise ne kahtia. Viipaloi omenanpuolikkaista erittäin ohuita viipaleita.
  2. Täytä kattila puolilleen vettä ja purista sinne puolikas sitruuna.
  3. Keitä omenaviipaleita sitruunavedessä noin 3 minuuttia keskilämmöllä. Kaada vedet pois.
  4. Esilämmitä uuni 200C asteeseen.
  5. Avaa Danerolles Croissants Classic -purkit pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
  6. Levitä taikina työtasolle. Painele taikinan valmiit leikkuulinjat kevyesti umpeen ja kaulitse taikinaa hieman, jotta saat siitä riittävän ison yhtenäisen taikinan.
  7. Leikkaa taikina kolmeen yhtä suureen osaan. Leikkaa jokainen näistä kolmesta levystä kolmeksi tai neljäksi pitkäksi suikaleeksi.
  8. Aseta muutama omenanviipale limittäin taikinasuikaleiden päälle niin, että ne tulevat juuri ja juuri reunojen yli.
  9. Levitä jokaiselle suikaleelle nokare aprikoosihillo, hieman sokeria ja kanelia.
  10. Rullaa suikaleet varovasti ja paina pää kiinni hyvin.
  11. Vuoraa muffinsivuuan kupit leivinpaperilla ja aseta jokaiseen kuppiin taikina-omenasuikale.
  12. Paista ”ruusuja” noin 20 – 25 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes taikina on kypsää.
  13. Kun omenaruusut ovat jäähtyneet, ripottele niiden päälle tomusokeria.