Suomi
Piilota suodattimet

Pääsiäisen croissant-suklaakakku

Pääsiäisen helpoin ja herkullisin kakku kruunaa kattauksen! Pääsiäisen croissant-suklaakakku on kinuskin, suklaan ja croissantien ihana yhdistelmä. Täytteet valmistuvat hetkessä kolmesta raaka-aineesta ja koristeeksi tietenkin suklaamunia!

Kuva ja resepti: Anni Paakkunainen

Ainekset

CROISSANT-SUKLAAKAKKU
VALKOSUKLAAMOUSSE
  • 150 g valkosuklaata
  • 2 dl vispikermaa
  • 125 g mascarpone
TUMMASUKLAAMOUSSE
  • 150 g tummaa suklaata (myös maitosuklaa käy)
  • 2 dl vispikermaa
  • 125 g mascarponea

Valmistus

Pääsiäisen croissant-suklaakakku
  1. Laita uuni kuumenemaan 200C asteeseen.
  2. Avaa Danerolles Croissant -purkki pakkauksen ohjeiden mukaan: etsi etiketistä nuolella merkitty kohta josta saat repäistyä etiketin irti. Kierrä pakkausta päistä vastakkaisiin suuntiin kunnes taikina ”ponnahtaa” ulos pakkauksesta.
  3. Leikkaa taikina valmiita leikkuulinjoja pitkin ja rullaa  kuusi croissanttia.
  4. Vuoraa halkaisijaltaan noin 18 cm kakkuvuoka leivinpaperilla ja nosta croissantit vuokaan kakun muotoon. Voitele croissant-kakkupohja kananmunalla ja nosta kakku uuniin, keskitasolle.
  5. Sillä aikaa, kun kakku on uunissa valmista täytteet. Aloita valkosuklaamoussesta: sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi, lisää mascapone vaahtoon vatkaamalla. Lisää lopuksi valkosuklaa vatkaten. Nosta mousse jääkaappiin jähmettymään.
  6. Toista sama tummasuklaamoussen aineksilla.
  7. Paista kakkua noin 20 minuuttia tai kunnes kakku on saanut kauniin värin. Jäähdytä kakku ja leikkaa se kahteen kerrokseen (pohja ja päällinen).
  8. Levitä kinuskia kakkupohjalle. Nostele kinuskin päälle lusikalla tai jäätelökauhalla moussepalloja. Vuorotellen tummaa ja valkoista. Asettele suklaamunia moussen päälle ja väleihin. Nosta kakun kansi päälle. Nostele vielä koko kakun päälle loput moussesta palloina.
  9. Koristele kinuskilla ja suklaamunilla.
  10. Nauti pääsiäisen croissant-suklaakakku heti!