
Parsakruffinit
Nämä parsakruffinit vievät kielen mukanaan!
Ainekset
- 1 Danerolles Croissants Classic – purkki
- 6 siivua ilmakuivattua kinkkua (Serrano-kinkkua)
- 6 vihreää parsaa
- 6 valkoista parsaa
- Kananmunaa voiteluun
Valmistus
Parsakruffinit
- Lämmitä uuni 180C asteeseen
- Avaa Croissant Classic -purkki pakkauksen ohjeiden mukaan ja aseta taikina eteesi vaakatasossa.
- Leikkaa pystyviivojen kohdalta, mutta sulje vinottaiset viivat. Näin saat 3 nelikulmaista taikinanpalaa.
- Laita kaksi siivua kuivailmakinkkua jokaiselle taikinanpalalle.
- Rullaa taikina siten, että siitä tulee pitkä rulla. Toista sama kaikille kolmelle taikinanpalalle.
- Leikkaa rullat pituussuunassa kahtia ja laita kinkkupuoli alaspäin leikkuualustalle.
- Leikkaa pois vihreän parsan kantaosa ja kuori valkea parsa. Leikkaa jokainen parsa kolmeen osaan.
- Laita parsanpalat taikinan keskelle ja rullaa taikina, niin että ilmakuiva kinkku jää rullan ulkopuolelle. Näin saat taikinakäärön jossa on parsaa sisällä!
- Laita kruffinit muffinsivuokaan.
- Voitele kananmunalla.
- Paista uunissa 15-20 minuuttia.