Suomi

Parsakupit

Kevät on parasta aikaa nauttia parsasta! Nämä parsakupit sopivat täydellisesti brunssille tai lounaaksi salaatin kanssa tarjoiltuna. Valmistukseen tarvitset pieniä muffinsivuokia.

Kuva ja resepti: Bettina Gräsbeck

Ainekset

  • 2 Danerolles Mini Pizza -purkkia
  • ½ nippua parsaa (säästä nuput koristelua varten)
  • ½ pakettia ilmakuivattua kinkkua
  • 1 sipuli
  • 1 sitruuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • Voita paistamiseen
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 3 keltuaista
  • 100 g voita
  • Ripaus sitruunankuorta
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • Ruohosipulia koristeluun
  • 150 g cheddarjuustoraastetta

Valmistus

Parsakupit
  1. Esilämmitä uuni 170 C asteeseen.
  2. Aloita valmistamalla täyte: pilko parsa, sipuli ja valkosipuli hienoksi, paista pannulla voissa noin 10 minuuttia tai kunnes parsa on kypsä, mutta rapsakka. Lisää pannulle hienonnettu kinkku, paista nopeasti. Raasta paistokseen sitruunan kuorta noin 1 tl ja purista ripaus sitruunan mehua joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla, tarkista maku. Aseta täyte sivuun jäähtymään.
  3. Avaa Danerolles Mini Pizza purkit etsimällä etiketistä tähän tarkoitettu kohta. Repäise etiketti pois, jonka jälkeen taikina ponnahtaa ulos pakkauksesta. Tarkemman ohjeen voit katsoa täältä.
  4. Venytä taikinapaloja niin, että saat ne aseteltua muffinssivuokiin.
  5. Laita kuppien pohjalle cheddarjuustoa, sitten täytettä ja päälle vielä juustokuorrutus.
  6. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes taikina on kullanruskea ja juusto kevyesti ruskistunut. Anna kuppien jäähtyä vuuassa.
  7. Kun kupit on uunissa, valmista nopea Hollandaisekastike: erottele kolme keltuaista kulhoon ja lisää niiden joukkoon sitruunamehu, raastettu sitruunan kuori, suola ja pippuri. Sekoita kaikki aineet sauvasekottimella sileäksi massaksi. Sulata voi kattilassa ja lisää se muiden ainesosien joukkoon ohuena nauhana koko ajan sauvasekoittimella sekoittaen, kunnes kastike on kuohkeaa. Tarkista maku.
  8. Koristele kupit: paista parsojen nuput voissa pannulla, kääri ne pieneen kinkkusiivuun ja asettele kuppien päälle
  9. Tarjoa hollandaisen kanssa vaikka pääsiäisen alkupaloina!