Suomi

Peruna-savulohi-suolakurkku -pizza tummalla balsamikastikkeella

Suositun Mungolife -blogin kirjoittaja Anna ihastui kesän trendikkäimpään pizzatäytteeseen: perunaan! Vinkki: tähän käytät helposti edellisen päivän aterialta ylijääneet perunat.

Kuva ja resepti: Anna Pastak

Ainekset

  • 1 Danerolles Mini Pizza -purkki
  • Noin 4 keskikokoista perunaa (keitettynä)
  • 100 g savustettua lohta
  • 100 g juustoraastetta
  • Valmiita suolakurkkuviipaleita
  • 1 purkki tomaattikastiketta
  • Tummaa Balsamicokastiketta

Valmistus

Peruna-savulohi-suolakurkku -pizza tummalla balsamikastikkeella
  1. Aloita keittämällä perunat. Jos käytät jo valmiiksi keitettyjä perunoita (esim.edelliseltä aterialta ylijääneet kylmät perunat käyvät hyvin!) siirry suoraan seuraavaan vaiheeseen.
  2. Laita uuni lämpenemään 180-200C asteeseen.
  3. Avaa Danerolles Mini Pizza -purkki pakkauksen ohjeen mukaan. Pyöräytä taikina ulos purkista ja painele yksittäiset taikinakiekot ohuiksi pizzapohjiksi. Voit myös kaulita pohjia kevyesti, tällöin pizzoista tulee hieman ohuempia. Levitä taikinat leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
  4. Pilko jäähtyneet perunat ohuiksi siivuiksi.
  5. Levitä pizzataikinoille tomaattikastiketta ja juustorasteetta, joiden jälkeen täytä jokainen pizza 3-4 perunasiivulla, lohella ja suolakurkulla.
  6. Paista uunissa 12-15 minuuttia tai kunnes pizzat ovat saaneet hieman väriä.
  7. Viimeistele balsamicokastikkeella.