Suomi
Piilota suodattimet

Pika-churrot

Churrot ovat espanjalainen jälkiruoka, jota tarjoillaan usein sulan suklaan tai kinuskikastikkeen kera. Pika-churrot valmistuvat nopeasti ja maistuvat jälkiruokana.

Resepti: Karoliina Pentikäinen

Ainekset

  • 1 Danerolles Croissants Classic -purkki (tästä määrästä taikinaa valmistuu noin 12 churroa)
  • 60-80 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • Sulatettua suklaata dippaamiseen

Valmistus

Pika-churrot
  1. Esilämmitä uuni 190C asteeseen.
  2. Avaa Danerolles Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
  3. Levitä taikina työtasolle.
  4. Painele valmiit leikkuulinjat kevyesti kiinni siten, että saat yhden suorakaiteen muotoisen taikinalevyn.
  5. Leikkaa taikinasta taikinaleikkurin tai veitsen avulla pienempi suorakaiteita. Koko on sopiva, kun saat yhdestä taikinalevystä 12 pientä suorakaidetta.
  6. Taita taikinasta tehdyt suorakaiteet kaksinkertaisiksi.
  7. Kieräytä taikinasuikaleet yksi kerrallaan kierteelle ja aseta ne uunipellille.
  8. Paista uunissa 10 minuuttia tai kunnes churrot ovat kauniin kullanruskeita.
  9. Sulata voi.
  10. Sekoita kaneli ja sokerit keskenään.
  11. Dippaa uunista tulleet pika-churrot voissa ja pyörittele sen jälkeen kaneli-sokerissa.
  12. Dippaa jäähtyneet churrot vielä halutessasi sulatetussa suklaassa tai kinuskikastikkeessa.