Pika-churrot
Churrot ovat espanjalainen jälkiruoka, jota tarjoillaan usein sulan suklaan tai kinuskikastikkeen kera. Pika-churrot valmistuvat nopeasti ja maistuvat jälkiruokana.
Resepti: Karoliina Pentikäinen
Ainekset
- 1 Danerolles Croissants Classic -purkki (tästä määrästä taikinaa valmistuu noin 12 churroa)
- 60-80 g voita
- 1 dl sokeria
- 2 tl kanelia
- 1 tl vaniljasokeria
- Sulatettua suklaata dippaamiseen
Valmistus
Pika-churrot
- Esilämmitä uuni 190C asteeseen.
- Avaa Danerolles Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
- Levitä taikina työtasolle.
- Painele valmiit leikkuulinjat kevyesti kiinni siten, että saat yhden suorakaiteen muotoisen taikinalevyn.
- Leikkaa taikinasta taikinaleikkurin tai veitsen avulla pienempi suorakaiteita. Koko on sopiva, kun saat yhdestä taikinalevystä 12 pientä suorakaidetta.
- Taita taikinasta tehdyt suorakaiteet kaksinkertaisiksi.
- Kieräytä taikinasuikaleet yksi kerrallaan kierteelle ja aseta ne uunipellille.
- Paista uunissa 10 minuuttia tai kunnes churrot ovat kauniin kullanruskeita.
- Sulata voi.
- Sekoita kaneli ja sokerit keskenään.
- Dippaa uunista tulleet pika-churrot voissa ja pyörittele sen jälkeen kaneli-sokerissa.
- Dippaa jäähtyneet churrot vielä halutessasi sulatetussa suklaassa tai kinuskikastikkeessa.