Suomi

Pika-churrot

Churrot ovat espanjalainen jälkiruoka, jota tarjoillaan usein sulan suklaan tai kinuskikastikkeen kera.

Resepti: Karoliina Pentikäinen

Ainekset

  • 1 Danerolles Croissants Classic -purkki (tästä määrästä taikinaa valmistuu noin 12 churroa)
  • 60-80 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • Sulatettua suklaata dippaamiseen

Valmistus

Pika-churrot
  1. Lämmitä uuni 190C asteeseen.
  2. Avaa Croissants Classic- purkki pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä taikina työtasolle.
  3. Painele valmiit leikkuulinjat kiinni siten, että saat yhden suorakaiteen muotoisen taikinalevyn.
  4. Leikkaa taikinasta taikinaleikkurin tai veitsen avulla pienempi suorakaiteita. Koko on sopiva, kun saat yhdestä taikinalevystä 12 pientä suorakaidetta.
  5. Yhdistä pienet suorakaiteet kaksinkertaisiksi.
  6. Kieräytä taikinasuikaleet kierteelle ja aseta uunipellille.
  7. Paista uunissa 10 minuuttia tai kunnes churrot ovat kauniin kullanruskeita.
  8. Sulata voi.
  9. Sekoita kaneli ja sokerit keskenään.
  10. Dippaa uunista tulleet churrot voissa ja pyörittele sen jälkeen kaneli-sokerissa.
  11. Dippaa jäähtyneet churrot vielä halutessasi sulatetussa suklaassa.