Pizzadonitsit -ja popsit
Donitsiseinät ovat nyt super trendikkäitä! Koko Suomi Leipoo -kilpailun voittaja Amanda kehitti Mini Pizzasta suolaiset pizzadonitsit ja ettei hävikkiä syntyisi, yli jääneestä taikinasta pyöräytät helposti pizzapopsit, jotka ovat hauska lisä kattaukseen. Pizzadonitsit -ja popsit sopivat niin lastenkutsuille kuin muihinkin juhliin.
Resepti: Amanda Alilonttinen
Ainekset
- 2 Danerolles Mini Pizza -purkkia
- 2 dl pizzakastiketta
- 50 g pepperonia
- 50 g aurinkokuivattua tomaattia
- 100 g fetaa
- Kourallinen Babypinaattia
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 2 dl juustoraastetta
Valmistus
Pizzadonitsit -ja popsit
- Esilämmitä uuni 200C asteeseen.
- Avaa Danerolles Mini Pizza -purkit pakkauksen ohjeen mukaan repäisemällä etiketti pois siihen tarkoitetusta kohdasta.
- Paina kämmenellä jokainen taikinakiekko ohuemmaksi ja leikkaa keskeltä pieni pyöreä ympyrä pois. Voit käyttää apuna esimerkiksi pientä pyöreää muottia. Jätä keskeltä jäävät taikinaympyrät sivuun odottamaan.
- Aseta jokainen taikinarinkula voideltuun donitsivuokaan (vinkki: donitsivuokia löydät ainakin isommista marketeista).
- Leikkaa pepperonit, aurinkokuivatut tomaatit ja babypinaatti pienemmiksi sekä murusta feta.
- Levitä jokaisen donitsin päälle pizzakastiketta. Lisää kastikkeen jälkeen pepperonit, babypinaatti, aurinkokuivatut tomaatit sekä feta. Rouhi päälle hieman mustapippuria ja lopuksi ripottele vielä juustoraastetta.
- Ota pienet taikinaympyrät ja kasta ne kokonaan pizzakastikkeeseen, jonka jälkeen pyöritä ne vielä juustoraasteessa. Aseta pizzapopsit pellille leivinpaperin päälle.
- Paista pizzadonitsit ja -popsit uunissa noin 12 minuuttia kunnes ne ovat kypsiä.
- Anna donitsien jäähtyä vuoassa hetken, jonka jälkeen ne on helppo irroittaa ja asettaa tarjolle esimerkiksi donitsiseinään. Anna myös pizzapopsien jäähtyä hetken, jonka jälkeen laita jokaiseen sisälle tikku ja aseta ne esimeriksi korkeaan lasiin tarjolle.