Juustokakkukupit
Danerolles Croissant Classic taikinasta valmistetut raikkaat ja herkulliset juustokakkukupit ovat täydellinen herkku kahvipöytään tai vaikkapa piknikille mukaan otettavaksi. Valmistukseen tarvitset muffinssivuokaa.
Kuva ja resepti: Bettina Gräsbeck
Ainekset
- 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
- 1 pkt Vaniljan makuista tuorejuustoa (200g)
- 1 kananmuna
- 1 lime
- 1 sitruuna
- 250 g tuoreita marjoja (esim.mansikoita)
- 2 tl vaniljasokeria
- Tuoretta minttua (vapaaehtoinen)
- Tomusokeria (koristeluun)
Valmistus
Juustokakkukupit
- Esilämmitä uuni 175C asteeseen (kiertoilma)/190-200C asteeseen (normaali uuni).
- Avaa Danerolles Croissants Classic pakkaus repäisemällä etiketti irti siihen tarkoitetusta kohdasta. Tarkemman ohjeen voit katsoa täältä.
- Levitä taikina työtasolla ja nypi taittokohtia sormilla kiinni ja kauli taikinaa hieman pidemmäksi (riippuen haluatko 8-12kpl kuppeja).
- Leikkaa taikinasta neliöt ja asettele taikinaneliöt yksitellen muffinssivuokaan.
- Valmista täyte: sekoita kulhossa vaniljatuorejuusto, kananmuna, puolikkaan sitruunan mehu ja raastettu sitruunankuorta.
- Annostele jokaisen taikinan päälle noin 1 rkl täytettä.
- Paista uunin keskitasolla 12-13 minuuttia.
- Anna kuppien jäähtyä kunnolla ennen koristelua.
- Pilko kulhoon reiluiksi paloiksi haluamiasi marjoja, lisää vaniljasokeri ja hienonnettu minttu.
- Annostele jäähtyneiden juustokakkukuppien päälle reilu määrä marjoja. Koristele tomusokerilla.
- Tarjoile raikkaat ja herkulliset juustokakkukupit kahvin kanssa tai osana kesäistä brunssia!