Suomi

Juustokakkukupit

Danerolles Croissant Classic taikinasta valmistetut raikkaat ja herkulliset juustokakkukupit ovat täydellinen herkku kahvipöytään tai vaikkapa piknikille mukaan otettavaksi. Valmistukseen tarvitset muffinssivuokaa. Kuva ja resepti: Bettina Gräsbeck

Ainekset

  • 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
  • 1 pkt Vaniljan makuista tuorejuustoa (200g)
  • 1 kananmuna
  • 1 lime
  • 1 sitruuna
  • 250 g tuoreita marjoja (esim.mansikoita)
  • 2 tl vaniljasokeria
  • Tuoretta minttua (vapaaehtoinen)
  • Tomusokeria (koristeluun)

Valmistus

Juustokakkukupit
  1. Esilämmitä uuni 175C asteeseen (kiertoilma)/190-200C asteeseen (normaali uuni).
  2. Avaa Danerolles Croissants Classic pakkaus repäisemällä etiketti irti siihen tarkoitetusta kohdasta. Tarkemman ohjeen voit katsoa täältä.
  3. Levitä taikina työtasolla ja nypi taittokohtia sormilla kiinni ja kauli taikinaa hieman pidemmäksi (riippuen haluatko 8-12kpl kuppeja).
  4. Leikkaa taikinasta neliöt ja asettele taikinaneliöt yksitellen muffinssivuokaan.
  5. Valmista täyte: sekoita kulhossa vaniljatuorejuusto, kananmuna, puolikkaan sitruunan mehu ja raastettu sitruunankuorta.
  6. Annostele jokaisen taikinan päälle noin 1 rkl täytettä.
  7. Paista uunin keskitasolla 12-13 minuuttia.
  8. Anna kuppien jäähtyä kunnolla ennen koristelua.
  9. Pilko kulhoon reiluiksi paloiksi haluamiasi marjoja, lisää vaniljasokeri ja hienonnettu minttu.
  10. Annostele jäähtyneiden juustokakkukuppien päälle reilu määrä marjoja. Koristele tomusokerilla.
  11. Tarjoile raikkaat ja herkulliset juustokakkukupit kahvin kanssa tai osana kesäistä brunssia!