Suomi

Salamipitsakiekot

Kaipaatko vaihtelua perus pizzaan? Nämä salamipitsakiekot ovat helppoja valmistaa ja ideaaleja jakamiseen – isollekin porukalle.

Ainekset

  • 2 DanerollesCroissants Classic -purkkia
  • 200g tomaattikastiketta (noin 16 ruokalusikallista)
  • 150g juustoraastetta
  • 20 pientä salamisiivua tai 10 suurta siivua
  • Tuoreita basilikanlehtiä
  • 6 rkl oliiviöljyä

Valmistus

Salamipitsakiekot
  1. Esilämmitä uuni 180C asteeseen.
  2. Avaa Croissant Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan ja rullaa taikina auki työtasolle.
  3. Paina leikkuulinjat yhteen saadaksesi yhtenäisen suuren taikinapalan.
  4. Laita puolet tomaattikastikkeesta ja puolet juustorasteesta taikinalle. Laita sille myös puolet salamista.
  5. Rullaa taikina takaisin rullaksi ja leikkaa neljäksi kiekoksi.
  6. Toista nämä askeleet toisella taikinapurkilla, niin että saat yhteensä 8 pitsakeikkoa.
  7. Laita pitsakiekot leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
  8. Voitele kananmunalla.
  9. Paista pitsakiekkoja uunissa noin 25-30 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.
  10. Silppua basilikanlehdet hienoksi ja yhdistä oliiviöljyn, suolan ja pippurin kanssa. Näin saat aikaan basilikaöljyn, joka viimeistelee pizzakiekot!