Salamipitsakiekot
Kaipaatko vaihtelua perus pizzaan? Nämä salamipitsakiekot ovat helppoja valmistaa ja ideaaleja jakamiseen – isollekin porukalle! Tarjoile lounaana, illallisena tai juhlissa naposteltavana.
Ainekset
- 2 Danerolles Croissants Classic -purkkia
- 200 g tomaattikastiketta (noin 16 ruokalusikallista)
- 150 g juustoraastetta
- 20 pientä salamisiivua tai 10 suurta siivua
- Tuoreita basilikanlehtiä
- 6 rkl oliiviöljyä
Valmistus
Salamipitsakiekot
- Esilämmitä uuni 180C asteeseen.
- Avaa Danerolles Croissants Classic -purkit pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
- Rullaa taikinta auki työtasolle ja paina valmiit leikkuulinjat kevyesti umpeen saadaksesi kaksi yhtenäistä suurta taikinapalaa.
- Laita puolet tomaattikastikkeesta ja puolet juustorasteesta ensimmäiselle taikinalle. Lisää myös puolet salamista.
- Rullaa taikina takaisin rullaksi ja leikkaa neljäksi kiekoksi.
- Toista nämä kohdat 4 ja 5 toisella taikinalle, niin että saat yhteensä 8 pitsakeikkoa.
- Asettele pitsakiekot leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
- Voitele kananmunalla.
- Paista pitsakiekkoja uunissa noin 25-30 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.
- Silppua basilikanlehdet hienoksi ja yhdistä oliiviöljyn, suolan ja pippurin kanssa. Näin saat aikaan basilikaöljyn, joka viimeistelee Salamipitsakiekot!