
Salamipitsakiekot
Kaipaatko vaihtelua perus pizzaan? Nämä salamipitsakiekot ovat helppoja valmistaa ja ideaaleja jakamiseen – isollekin porukalle.
Ainekset
- 2 DanerollesCroissants Classic -purkkia
- 200g tomaattikastiketta (noin 16 ruokalusikallista)
- 150g juustoraastetta
- 20 pientä salamisiivua tai 10 suurta siivua
- Tuoreita basilikanlehtiä
- 6 rkl oliiviöljyä
Valmistus
Salamipitsakiekot
- Esilämmitä uuni 180C asteeseen.
- Avaa Croissant Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan ja rullaa taikina auki työtasolle.
- Paina leikkuulinjat yhteen saadaksesi yhtenäisen suuren taikinapalan.
- Laita puolet tomaattikastikkeesta ja puolet juustorasteesta taikinalle. Laita sille myös puolet salamista.
- Rullaa taikina takaisin rullaksi ja leikkaa neljäksi kiekoksi.
- Toista nämä askeleet toisella taikinapurkilla, niin että saat yhteensä 8 pitsakeikkoa.
- Laita pitsakiekot leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
- Voitele kananmunalla.
- Paista pitsakiekkoja uunissa noin 25-30 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.
- Silppua basilikanlehdet hienoksi ja yhdistä oliiviöljyn, suolan ja pippurin kanssa. Näin saat aikaan basilikaöljyn, joka viimeistelee pizzakiekot!