Suomi
Piilota suodattimet

Salamipizzakiekot

Kaipaatko vaihtelua perus pizzaan? Nämä salamipizzakiekot ovat helppoja valmistaa ja sopivat loistavasti jaettavaksi – isollekin porukalle! Tarjoile lounaana, illallisena tai juhlissa naposteltavana.

Ainekset

  • 2 Danerolles Croissants Classic -purkkia
  • 200 g tomaattikastiketta (noin 16 ruokalusikallista)
  • 150 g juustoraastetta
  • 20 pientä salamisiivua tai 10 suurta siivua
  • Tuoreita basilikanlehtiä
  • 6 rkl oliiviöljyä

 

Valmistus

Salamipizzakiekot
  1. Esilämmitä uuni 180C asteeseen.
  2. Avaa Danerolles Croissants Classic -purkit pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
  3. Rullaa taikinat auki työtasolle ja paina valmiit leikkuulinjat kevyesti umpeen saadaksesi kaksi yhtenäistä suurta taikinapalaa.
  4. Laita puolet tomaattikastikkeesta ja puolet juustorasteesta ensimmäiselle taikinalle. Lisää myös puolet salamista.
  5. Rullaa taikina takaisin rullaksi ja leikkaa neljäksi kiekoksi.
  6. Toista toiselle taikinalle, jotta saat yhteensä 8 pizzakiekkoa.
  7. Asettele pizzakiekot leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
  8. Voitele halutessasi kananmunalla.
  9. Paista pizzakiekkoja uunissa noin 25-30 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.
  10. Silppua basilikanlehdet hienoksi ja yhdistä oliiviöljyn, suolan ja pippurin kanssa. Näin saat aikaan basilikaöljyn, joka viimeistelee salamipizzakiekot!