Suomi

Salamipitsakiekot

Kaipaatko vaihtelua perus pizzaan? Nämä salamipitsakiekot ovat helppoja valmistaa ja ideaaleja jakamiseen – isollekin porukalle! Tarjoile lounaana, illallisena tai juhlissa naposteltavana.

Ainekset

  • 2 Danerolles Croissants Classic -purkkia
  • 200 g tomaattikastiketta (noin 16 ruokalusikallista)
  • 150 g juustoraastetta
  • 20 pientä salamisiivua tai 10 suurta siivua
  • Tuoreita basilikanlehtiä
  • 6 rkl oliiviöljyä

 

Valmistus

Salamipitsakiekot
  1. Esilämmitä uuni 180C asteeseen.
  2. Avaa Danerolles Croissants Classic -purkit pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
  3. Rullaa taikinta auki työtasolle ja paina valmiit leikkuulinjat kevyesti umpeen saadaksesi kaksi yhtenäistä suurta taikinapalaa.
  4. Laita puolet tomaattikastikkeesta ja puolet juustorasteesta ensimmäiselle taikinalle. Lisää myös puolet salamista.
  5. Rullaa taikina takaisin rullaksi ja leikkaa neljäksi kiekoksi.
  6. Toista nämä kohdat 4 ja 5 toisella taikinalle, niin että saat yhteensä 8 pitsakeikkoa.
  7. Asettele pitsakiekot leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
  8. Voitele kananmunalla.
  9. Paista pitsakiekkoja uunissa noin 25-30 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.
  10. Silppua basilikanlehdet hienoksi ja yhdistä oliiviöljyn, suolan ja pippurin kanssa. Näin saat aikaan basilikaöljyn, joka viimeistelee Salamipitsakiekot!