Salamipizzakiekot
Kaipaatko vaihtelua perus pizzaan? Nämä salamipizzakiekot ovat helppoja valmistaa ja sopivat loistavasti jaettavaksi – isollekin porukalle! Tarjoile lounaana, illallisena tai juhlissa naposteltavana.
Ainekset
- 2 Danerolles Croissants Classic -purkkia
- 200 g tomaattikastiketta (noin 16 ruokalusikallista)
- 150 g juustoraastetta
- 20 pientä salamisiivua tai 10 suurta siivua
- Tuoreita basilikanlehtiä
- 6 rkl oliiviöljyä
Valmistus
Salamipizzakiekot
- Esilämmitä uuni 180C asteeseen.
- Avaa Danerolles Croissants Classic -purkit pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
- Rullaa taikinat auki työtasolle ja paina valmiit leikkuulinjat kevyesti umpeen saadaksesi kaksi yhtenäistä suurta taikinapalaa.
- Laita puolet tomaattikastikkeesta ja puolet juustorasteesta ensimmäiselle taikinalle. Lisää myös puolet salamista.
- Rullaa taikina takaisin rullaksi ja leikkaa neljäksi kiekoksi.
- Toista toiselle taikinalle, jotta saat yhteensä 8 pizzakiekkoa.
- Asettele pizzakiekot leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
- Voitele halutessasi kananmunalla.
- Paista pizzakiekkoja uunissa noin 25-30 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.
- Silppua basilikanlehdet hienoksi ja yhdistä oliiviöljyn, suolan ja pippurin kanssa. Näin saat aikaan basilikaöljyn, joka viimeistelee salamipizzakiekot!