Suomi
Piilota suodattimet

Sitruuna-Marenki-Croissantpiirakka

”Tämä on niin ihanaa, että on vaikeaa löytää oikeita sanoja. Pääsiäisen herkullisin piirakka croissant-faneille! Sitruuna ja marenki ne yhteen sopii, vai mitä? Mutta kun mukaan yhdistää vielä croissantit ja vaniljakreemin, niin wauuuuu mikä ihana piirakka ihastuttaa jälkiruokapöytää!” näin tätä herkkua kuvailee sitruuna-marenki-croissantpiirakka -reseptin meille kehittänyt ruokavaikuttaja Anni.

Kuva ja resepti: Anni Paakkunainen

Ainekset

Vaniljakreemi (valmista ajoissa)

  • 4 dl kuohukermaa
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • Vaniljatangon siemeniä tai rouhittua vaniljatankoa
  • 2 rkl perunajauhoa
  • 2-3 rkl lemon cardia

Italialainen marenki

  • 2 kananmunan valkuaista
  • 1,5 dl sokeria
  • 0,5 dl vettä

Valmistus

Sitruuna-Marenki-Croissantpiirakka
  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Avaa Danerolles Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Ota taikina pakkauksesta ja levitä se leivonta-alustalle/työtasolle ja leikkaa valmiita leikkuulinjoja pitkin 6 osaan. Pyöritä taikinakolmiot croissanteiksi.
  3. Nosta croissantit leivinpaperin päälle pellille ja voitele vispatulla kananmunalla.
  4. Paista croissantteja uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes väri on kauniin kullanruskea.
  5. Jäähdytä croissantit ja halkaise ne.
  6. Valmista vaniljakreemi (valmista kreemi vähintään pari tuntia ennen kuin paistat croissantit, jotta se ehtii tekeytyä riittävästi jääkaapissa ennen piirakan kokoamista): mittaa kerma ja keltuaiset pieneen kattilaan ja vispaa sekaisin. Lisää vanilja ja sokerit, sekoita.
  7. Ala kuumentamaan seosta liedellä kokoajan sekoitellen.
  8. Vispaa perunajauho sekaan koko ajan vispaten.
  9. Seos kiehahtaa ja pulpahtaa paksuksi nopeasti. Nosta kattila heti liedeltä.
  10. Siirrä kreemi kulhoon ja laita jääkaappiin kylmenemään pariksi tunniksi. Vinkki: voit valmistaa kreemin jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin odottamaan.
  11. Kääntele lemon curd sekaan ennen piirakan täyttöä.
  12. Valmista marenki: kuumenna vesi ja sokeri kattilassa 120 asteiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon, koko ajan vatkaten täydellä teholla. Vatkaa niin kauan, kunnes vaahto on huoneenlämpöistä.
  13. Kokoa piirakka: asettele croissanttien pohjat neliön malliseen vuokaan (noin 20 x 30 cm). Levitä vanilja-sitruunakreemi pohjan päälle. Asettele croissanttien kannet kreemin päälle. Levitä marenki piirakan päälle ja viimeistele marengin pinta tohottimella.
  14. Tarjoile ja nauti!