Sticky Banoffee
Danerolles Cookie Dough-keksitaikinat taipuvat moneen! Tämän herkullisen ja älyttömän helpon sticky banoffee reseptin on kehittänyt ruokavaikuttaja Emili Kumpuniemi. Tahmea suklaakeksipohja yhdistyy paksuun kinuskiin, banaaniin ja kermavaahtoon.
Resepti: Emili Kumpuniemi
Ainekset
- 2 Danerolles Chocolate Chunk Cookie Dough-taikinaa
- 3-4 banaania
- 2 dl vispikermaa
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 tölkki karamellisoitua kondensoitua maitoa
Valmistus
Sticky Banoffee
- Esilämmitä uuni 175C asteeseen.
- Painele 1,5 Danerolles Chocolate Chunk Cookie Dough-taikinapötköä piirakkavuoan pohjalle sekä hieman reunoille ja kypsennä sitä 175 asteessa noin 15 minuuttia. Huom. Varo, että et kypsennä kuivaksi, vaan pohja saa jäädä vähän ”raa’an” oloiseksi, jotta lopputulos on toivotun tahmea.
- Leikkaa loppu taikinapötkä neljäksi kiekoksi ja paista pakkauksen ohjeen mukaan kekseiksi koristelua varten.
- Pilko banaanit siivuiksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljasokerin kanssa.
- Levitä jäähtyneen pohjan päälle ensin kinuski (karamellisoitu kondensoitumaito), sitten banaaniviipaleet ja lopuksi kermavaahto. Koristele vielä murustelemalla päälle valmiita, jäähtyneitä keksejä.