Suomi

Suklaa joulukuusi

Suklaa kuuluu jouluun! Tämä makea leivonnainen on jokaisen suklaan ystävän unelma, jonka koristelussa vain mielikuvitus  on rajana. Suklaa joulukuusi sopii joulupöydän jälkiruoaksi tai vaikkapa pikkujoulujen tarjoiltavaksi.

Ainekset

Valmistus

Suklaa joulukuusi
  1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen (kiertoilma 180C).
  2. Avaa Danerolles Croissants Classic -purkit pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
  3. Levitä taikinat työtasolle.
  4. Kauli toinen taikinoista yhtenäiseksi/tasaiseksi taikinalevyksi. Leikkaa taikina kolmeksi suorakaiteen muotoiseksi viipaleeksi.
  5. Aseta kaksi suorakaiteen muotoista viipaletta vierekkäin pellin alareunaan.
  6. Aseta kolmas suorakulmio vinosti halki muun taikinan päälle, niin että saadaan joulukuusimuodostelma.
  7. Levitä suklaalevitä veitsellä tasaisesti taikinan päälle.
  8. Luo samanlainen joulukuusi toisesta taikinapurkista ja levitä myös sen päälle suklaalevitettä.
  9. Leikkaa taikinasta joulukuusen muotoa muistuttava runko ja oksat.
  10. Kierrä oksat ja laita ne vastakkain.
  11. Käytä loput taikinasta luodaksesi kuuselle kärki.
  12. Paista uunissa 15-20 minuuttia.
  13. Leikkaa mansikat sopivan kokoisiksi paloiksi ja koristele valmis kuusi niillä sekä tomusokerilla.