Suklaa joulukuusi
Suklaa kuuluu jouluun! Tämä makea leivonnainen on jokaisen suklaan ystävän unelma, jonka koristelussa vain mielikuvitus on rajana. Suklaa joulukuusi sopii joulupöydän jälkiruoaksi tai vaikkapa pikkujoulujen tarjoiltavaksi.
Ainekset
- 2 Danerolles Croissants Classic -purkkia
- 3 rkl Nutellaa tai muuta suklaalevitettä
- 100 g tuoreita mansikoita
- Tomusokeria koristeluun
Valmistus
Suklaa joulukuusi
- Esilämmitä uuni 200C asteeseen (kiertoilma 180C).
- Avaa Danerolles Croissants Classic -purkit pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
- Levitä taikinat työtasolle.
- Kauli toinen taikinoista yhtenäiseksi/tasaiseksi taikinalevyksi. Leikkaa taikina kolmeksi suorakaiteen muotoiseksi viipaleeksi.
- Aseta kaksi suorakaiteen muotoista viipaletta vierekkäin pellin alareunaan.
- Aseta kolmas suorakulmio vinosti halki muun taikinan päälle, niin että saadaan joulukuusimuodostelma.
- Levitä suklaalevitä veitsellä tasaisesti taikinan päälle.
- Luo samanlainen joulukuusi toisesta taikinapurkista ja levitä myös sen päälle suklaalevitettä.
- Leikkaa taikinasta joulukuusen muotoa muistuttava runko ja oksat.
- Kierrä oksat ja laita ne vastakkain.
- Käytä loput taikinasta luodaksesi kuuselle kärki.
- Paista uunissa 15-20 minuuttia.
- Leikkaa mansikat sopivan kokoisiksi paloiksi ja koristele valmis kuusi niillä sekä tomusokerilla.