Suomi

Suklaa joulukuusi

Suklaa kuuluu jouluun! Tämä makea leivonnainen on jokaisen suklaan ystävän unelma, jonka koristelussa vain mielikuvitus  on rajana.

Ainekset

  • 2 Danerolles Croissants Classic -purkkia
  • 3rkl Nutellaa tai muuta suklaalevitettä
  • 100g tuoreita mansikoita
  • Tomusokeria koristeluun

Valmistus

Suklaa joulukuusi
  1. Kuumenna uuni 180C asteeseen.
  2. Avaa Croissant Classic -purkki ja avaa taikina työtasolle. Kauli taikina yhdeksi tasaiseksi taikinalevyksi ja leikkaa se kolmeksi suorakaiteen muotoiseksi viipaleeksi.
  3. Aseta kaksi suorakaiteen muotoista viipaletta vierekkäin leivinpaperilla vuoratun uunipellin alareunaan.
  4. Aseta kolmas suorakulmio vinosti halki muun taikinan päälle, niin että saat joulukuusta muistuttavan muodostelman.
  5. Levitä suklaalevitä veitsellä tasaisesti taikinan päälle.
  6. Luo samanlainen joulukuusi toisesta taikinapurkista ja levitä myös sen päälle suklaalevitettä.
  7. Leikkaa taikinasta joulukuusen muotoa muistuttava runko ja oksat.
  8. Kierrä oksat ja laita ne vastakkain.
  9. Käytä loput taikinasta luodaksesi kuuselle kärki.
  10. Paista uunissa 15-20 minuuttia.
  11. Leikkaa mansikat sopivan kokoisiksi paloiksi ja koristele valmis kuusi niillä sekä tomusokerilla.