Suomi
Piilota suodattimet

Suolainen bostonkakku

Tämä suolainen bostonkakku on helppo pakata mukaan mökille juhannusjuhliin, päivävaellukselle tai rannalle. Näyttävä nyhtöleipä on loistava tarjottava myös kahvipöydässä tai yhteisellä iltapalalla, sillä siitä on helppo irroittaa rulla kerrallaan syötäväksi. Jos leivän päälle laittaa runsaasti kauniita yrttejä tai syötäviä kukkia, kaunistuu suolainen tarjottava myös juhlapöytään sopivaksi.

Kuva ja resepti: Hannele Hyvärinen

Ainekset

 • 1  Danerolles Croissants Classic -purkki
 • Kourallinen mustia oliiveja
 • Noin 100 g marinoituja artisokansydämiä (valutettu paino)
 • Kourallinen tuoretta basilikaa
 • Mustapippuria

Valmistus

Suolainen bostonkakku
 1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen.
 2. Avaa Danerolles Croissants Classic pakkaus repäisemällä etiketti irti siihen tarkoitetusta kohdasta. Tarkemman ohjeen voit katsoa täältä.
 3. Levitä taikina työtasolle ja leikkaa avattu taikina puoliksi. Yhdistä palat kevyesti painelemalla suorakaiteen malliseksi levyksi. Nipistele sauma sekä mahdolliset reiät kiinni.
 4. Kaulitse taikinaa hieman ohuemmaksi.
 5. Hienonna oliivit, valutetut artisokansydämet sekä basilikanlehdet.
 6. Rouhaise takinan päälle hieman mustapippuria.
 7. Levitä täytteet taikinan päälle.
 8. Rullaa taikina kuten kääretorttu, huom.älä rullaa liian tiukkaan.
 9. Leikkaa rullattu taikina paloiksi ja asettele palat pieneen uunivuokaan pystyyn lähekkäin. Uunivuoan voit tarvittaessa vuorata leivinpaperilla. Jos vuoka on liian suuri, voit laittaa reunoille esim foliosta tehdyn tuen tai hieman rutisteltua leivinpaperia.
 10. Paista 20–25 minuuttia tai kunnes suolaisen bostonkakun reunat ovat saaneet selvästi väriä ja kakku vaikuttaa kypsältä.
 11. Anna jäähtyä hetken ja tarjoa suolainen bostonkakku haaleana esimerkiksi salaatin kanssa.