Suomi

Pestolla täytetty joulukuusi

Tämä pestolla täytetty joulukuusi on joulupöydän tähti! Näyttävä koristelu kruunaa leivonnaisen, joka sopii niin pikkujoulujen tarjoiluksi tai joulupöydän antimiksi.

Ainekset

Valmistus

Pestolla täytetty joulukuusi
  1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen (kiertoilma 180C).
  2. Avaa Danerolles Croissants Classic -purkit pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
  3. Levitä taikinat työtasolle.
  4. Kauli toinen taikinoista yhtenäiseksi/tasaiseksi taikinalevyksi. Leikkaa taikina kolmeksi suorakaiteen muotoiseksi viipaleeksi.
  5. Aseta kaksi suorakaiteen muotoista viipaletta vierekkäin pellin alareunaan.
  6. Aseta kolmas suorakulmio vinosti halki muun taikinan päälle, niin että saadaan joulukuusimuodostelma.
  7. Levitä pesto taikinalle kauttaaltaan.
  8. Luo samanlainen joulukuusi toisesta taikinapurkista ja levitä myös sen päälle pestoa.
  9. Leikkaa taikinasta joulukuusen runkoa ja oksia muistuttavat osat.
  10. Kierrä oksat ja laita ne vastakkain.
  11. Käytä loput taikinasta luodaksesi kuuselle kärki.
  12. Paista joulukuusta 180C/200C asteessa noin 15-20 minuuttia.
  13. Koristele tuoreilla basilikalla ja kirsikkatomaateilla .