Suomi

Suolainen pesto joulukuusi

Tämä pestolla täytetty joulukuusi on joulupöydän tähti! Näyttävä koristelu kruunaa leivonnaisen!

Ainekset

  • 2 Danerolles Croissants Classic -purkkia
  • 250 g valmista pestoa
  • 100 g kirsikkatomaatteja (punaisia ja/tai keltaisia)
  • Kourallinen tuoretta basilikaa

Valmistus

Suolainen pesto joulukuusi
  1. Lämmitä uuni 180C asteeseen.
  2. Avaa Croissant Classic -purkit pakkauksen ohjeen mukaisesti ja avaa taikinarullat työtasolle.
  3. Kauli 1 kpl taikinoita yhtenäiseksi ja tasaiseksi taikinalevyksi. Leikkaa taikina kolmeksi suorakaiteen muotoiseksi viipaleeksi.
  4. Aseta kaksi suorakaiteen muotoista viipaletta vierekkäin pellin alareunaan.
  5. Aseta kolmas suorakulmio vinosti halki muun taikinan päälle, niin että saadaan joulukuusimuodostelma.
  6. Levitä pesto taikinalle kauttaaltaan.
  7. Luo samanlainen joulukuusi toisesta taikinapurkista ja levitä myös sen päälle pestoa.
  8. Leikkaa taikinasta joulukuusen runkoa ja oksia muistuttavat osat.
  9. Kierrä oksat ja laita ne vastakkain.
  10. Käytä loput taikinasta luodaksesi kuuselle kärki.
  11. Paista joulukuusta 180 asteessa noin 15-20 minuuttia.
  12. Koristele tuoreilla basilikalla ja kirsikkatomaateilla .