
Suolainen pesto joulukuusi
Tämä pestolla täytetty joulukuusi on joulupöydän tähti! Näyttävä koristelu kruunaa leivonnaisen!
Ainekset
- 2 Danerolles Croissants Classic -purkkia
- 250 g valmista pestoa
- 100 g kirsikkatomaatteja (punaisia ja/tai keltaisia)
- Kourallinen tuoretta basilikaa
Valmistus
Suolainen pesto joulukuusi
- Lämmitä uuni 180C asteeseen.
- Avaa Croissant Classic -purkit pakkauksen ohjeen mukaisesti ja avaa taikinarullat työtasolle.
- Kauli 1 kpl taikinoita yhtenäiseksi ja tasaiseksi taikinalevyksi. Leikkaa taikina kolmeksi suorakaiteen muotoiseksi viipaleeksi.
- Aseta kaksi suorakaiteen muotoista viipaletta vierekkäin pellin alareunaan.
- Aseta kolmas suorakulmio vinosti halki muun taikinan päälle, niin että saadaan joulukuusimuodostelma.
- Levitä pesto taikinalle kauttaaltaan.
- Luo samanlainen joulukuusi toisesta taikinapurkista ja levitä myös sen päälle pestoa.
- Leikkaa taikinasta joulukuusen runkoa ja oksia muistuttavat osat.
- Kierrä oksat ja laita ne vastakkain.
- Käytä loput taikinasta luodaksesi kuuselle kärki.
- Paista joulukuusta 180 asteessa noin 15-20 minuuttia.
- Koristele tuoreilla basilikalla ja kirsikkatomaateilla .