Pestolla täytetty joulukuusi
Tämä pestolla täytetty joulukuusi on joulupöydän tähti! Näyttävä koristelu kruunaa leivonnaisen, joka sopii niin pikkujoulujen tarjoiluksi tai joulupöydän antimiksi.
Ainekset
- 2 Danerolles Croissants Classic -purkkia
- 250 g valmista pestoa
- 100 g kirsikkatomaatteja (punaisia ja/tai keltaisia)
- Kourallinen tuoretta basilikaa
Valmistus
Pestolla täytetty joulukuusi
- Esilämmitä uuni 200C asteeseen (kiertoilma 180C).
- Avaa Danerolles Croissants Classic -purkit pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
- Levitä taikinat työtasolle.
- Kauli toinen taikinoista yhtenäiseksi/tasaiseksi taikinalevyksi. Leikkaa taikina kolmeksi suorakaiteen muotoiseksi viipaleeksi.
- Aseta kaksi suorakaiteen muotoista viipaletta vierekkäin pellin alareunaan.
- Aseta kolmas suorakulmio vinosti halki muun taikinan päälle, niin että saadaan joulukuusimuodostelma.
- Levitä pesto taikinalle kauttaaltaan.
- Luo samanlainen joulukuusi toisesta taikinapurkista ja levitä myös sen päälle pestoa.
- Leikkaa taikinasta joulukuusen runkoa ja oksia muistuttavat osat.
- Kierrä oksat ja laita ne vastakkain.
- Käytä loput taikinasta luodaksesi kuuselle kärki.
- Paista joulukuusta 180C/200C asteessa noin 15-20 minuuttia.
- Koristele tuoreilla basilikalla ja kirsikkatomaateilla .