Suolainen Tarte Tatin punajuurella
Crispy Cinnamon Swirl -tuoretaikinaamme voi hyödyntää myös suolaisessa leivonnassa. Punajuuri, fetajuusto ja yrtit yhdistyvät tässä suolaisessa piirakassa, josta riittää nautittavaa koko perheelle.
Ainekset
Tarte tatin
- 1 Danerolles Cinnamon Swirls -purkki
- 1 keitetty punajuuri
- 1 punasipuli
- 1 rkl tuoretta timjami
- 2 rkl ruokosokeri
- 40 g voita
- 3 rkl balsamiviinietikka
- 100g fetajuustoa
Yrttikastike
- 2 salottisipulia
- 1 tl sinappia
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 4 rkl oliiviöljyä
- Persiljaa
- Suolaa
- Pippuria
Valmistus
Suolainen Tarte Tatin punajuurella
- Esilämmitä uuni 180C asteeseen.
- Leikkaa punasipuli ja punajuuri pieniksi kuutioiksi.
- Kuullota sokeria paistinpannussa matalalla lämmöllä, lisää voi. Kun voi on sulanut lisää pannulle sipuli ja kuullota. Lisää punajuuri.
- Kaada pannulle balsamiviinietikkaa ja anna tekeytyä, kunnes viinietikasta on jäljellä noin puolet.
- Mausta seos suolalla ja pippurilla sekä timjamilla.
- Avaa Danerolles Crispy Cinnamon Swirls -purkki pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä taikina työtasolle. Leikkaa taikina kahteen osaa.
- Aseta taikinat vierekkäin siten, että ne tulevat keskeltä hieman toistensa päälle. Painele taikinaa kevyesti niin, että saa yhden ison taikinan.
- Voitele pyörän piirakkavuoan reunat voilla. Kaada vuokaan punajuuri-sipuliseos ja aseta taikina vuoan päälle. Työnnä taikinaa hieman vuoan reunoilta pohjaa kohti. Tee taikinaan haarukalla pieniä reikiä.
- Paista 180C asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes taikina on saanut väriä.
- Kun piirakka on uunissa valmista kastike: sekoita kaikki ainesosat keskenään ja mausta suolalla sekä pippurilla.
- Kun piirakka on paistunut anna sen jäähtyä hetki ennen kumoamista. Kumoa piirakka tarjoiluastialle ja murusta sen päälle fetajuustoa. Kaada kastike fetan päälle.