Suomi

Suolainen Tarte Tatin punajuurella

Crispy Cinnamon Swirl -tuoretaikinaamme voi hyödyntää myös suolaisessa leivonnassa. Punajuuri, fetajuusto ja yrtit yhdistyvät tässä suolaisessa piirakassa, josta riittää nautittavaa koko perheelle.

Ainekset

Tarte tatin

Yrttikastike

  • 2 salottisipulia
  • 1 tl sinappia
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • Persiljaa
  • Suolaa
  • Pippuria

Valmistus

Suolainen Tarte Tatin punajuurella
  1. Esilämmitä uuni 180C asteeseen.
  2. Leikkaa punasipuli ja punajuuri pieniksi kuutioiksi.
  3. Kuullota sokeria paistinpannussa matalalla lämmöllä, lisää voi. Kun voi on sulanut lisää pannulle sipuli ja kuullota. Lisää punajuuri.
  4. Kaada pannulle balsamiviinietikkaa ja anna tekeytyä, kunnes viinietikasta on jäljellä noin puolet.
  5. Mausta seos suolalla ja pippurilla sekä timjamilla.
  6. Avaa Danerolles Crispy Cinnamon Swirls -purkki pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä taikina työtasolle. Leikkaa taikina kahteen osaa.
  7. Aseta taikinat vierekkäin siten, että ne tulevat keskeltä hieman toistensa päälle. Painele taikinaa kevyesti niin, että saa yhden ison taikinan.
  8. Voitele pyörän piirakkavuoan reunat voilla. Kaada vuokaan punajuuri-sipuliseos ja aseta taikina vuoan päälle. Työnnä taikinaa hieman vuoan reunoilta pohjaa kohti. Tee taikinaan haarukalla pieniä reikiä.
  9. Paista 180C asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes taikina on saanut väriä.
  10. Kun piirakka on uunissa valmista kastike: sekoita kaikki ainesosat keskenään ja mausta suolalla sekä pippurilla.
  11. Kun piirakka on paistunut anna sen jäähtyä hetki ennen kumoamista. Kumoa piirakka tarjoiluastialle ja murusta sen päälle fetajuustoa. Kaada kastike fetan päälle.