Suomi

Synttäriherkku

Tämä hyvän näköinen croissanttikkari kruunaa juhlapöydän tarjoilun!

Ainekset

Croissanttikkari (10 kpl)

  • 2 Danerolles Croissant Classic -purkkia
  • 5 lusikallista mansikkahilloa
  • 1 kananmuna voiteluun

Koriteluun/valmistukseen

  • 10 kpl grillaustikkuja (tai vastaavia)
  • 2 lusikallista nonparelleja
  • 2 lusikallista suklaalastuja
  • 2 lusikallista syötävää glitteriä
  • 2 lusikallista tomusokeria

Valmistus

Synttäriherkku
  1. Lämmitä uuni 180C asteeseen.
  2. Avaa Croissant Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan, rullaa taikina auki työtasolle ja paina leikkuulinjat yhteen, niin että saat yhden suuren taikinapalan.
  3. Käytä sydämen muotoista piparkakkumuottia leikataksesi 10 samankokoista sydäntä per Croissant Classic -purkki. Yhteensä sinulla tulee olla 20kpl sydämen muotoista taikinapalaa.
  4. Laita puolet sydämistä leivinpaperilla suojatulle uunipellille ja aseta grillaustikku jokaisen sydämen keskelle.
  5. Täytä jokainen sydän hillolla, siten että taikinapalan reunoille jää hieman tyhjää.
  6. Ota loput 10kpl sydämen muotoisia taikinapaloja ja paina tukevasti kiinni hillopäällysteisiin sydämiin ns.kanneksi. Voit käyttää haarukkaa saadaksesi reunat tiiviisti kiinni.
  7. Paista uunissa 15-20 minuuttia ja anna tikkareiden jäähtyä ennen koristelua.
  8. Valmista tomusokerista ja vedestä kuorrute. Dippaa sydämet kuorrutukseen ja koristele esimerkiksi nonparelleilla.