Tarte tatin eli ranskalainen keikauskakku
Tarte tatin eli ranskalainen keikauskakku on klassikkoresepti, joka sisältää omenaa ja tahmeaa karamellikastiketta – maukasta taikinaa unohtamatta. Tarjoile valmis kakku jäätelön kera!
Ainekset
- 1 Danerolles Croissant Classic -purkki
- 4 Granny Smith omenaa
- 2 rkl kanelia
- 125 g sokeria
- 50 g voita + hieman voita irtopohjavuoan voiteluun
- 1 kananmuna
- Halutessasi jäätelöä tarjoiluun
Valmistus
Tarte tatin eli ranskalainen keikauskakku
- Esilämmitä uuni 180C asteeseen.
- Avaa Danerolles Croissants Classic -purkit pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
- Levitä taikina työtasolle ja painele valmiit leikkuulinjat kevyesti yhteen ja jaa taikina kolmeksi nelikulmaiseksi levyksi.
- Voitele irtopohjavuoka.
- Kuori omenat ja paloittele ne noin 3 cm siivuiksi.
- Laita omenasiivut astiaan kanelin kera ja sekoita hyvin.
- Aseta omenapalaset spiraalimaisesti irtopohjavuokaan. Koko vuoan pohja tulisi peittyä omenasiivuilla.
- Lämmitä sokeria pienessä kattilassa ja lisää voi kun sokeri ruskistuu. Tästä syntyy karamellimainen seos.
- Kaada karamelliseos omenoiden päälle vuokaan. Toimi nopeasti, jotta karamelli ei ehdi jähmettyä.
- Asettele taikinalevyt omenoiden ja karamellin päälle.
- Pistele muutama reikä taikinaan haarukalla, voitele kananmunalla ja ripottele hiukan sokeria taikinan päälle.
- Paista uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes taikina on kullanruskeaa.
- Anna kakun jäähtyä hieman, laita vuoan päälle iso lautanen ja keikauta tarte tatin lautaselle.
- Nauti Tarte tatin eli ranskalainen keikauskakku sellaisenaan tai jäätelön kanssa.