Suomi

Tarte tatin

Ranskalainen klassikkoresepti sisältää omenaa ja tahmeaa karamellikastiketta – maukasta taikinaa unohtamatta.

Ainekset

  • 1 Danerolles Croissant Classic -purkki
  • 4 granny smith omenaa
  • 2 rkl kanelia
  • 125g sokeria
  • 50g voita + hieman voita irtopohjavuoan voiteluun
  • 1 kananmuna
  • Halutessasi jäätelöä tarjoiluun

Valmistus

Tarte tatin
  1. Esilämmitä uuni 180C asteeseen.
  2. Avaa Croissant Classi -purkki pakkauksen ohjeen mukaan ja rullaa taikina leivontatasolle. Painele vinot leikkuulinjat yhteen ja jaa taikina kolmeksi nelikulmaiseksi levyksi.
  3. Voitele irtopohjavuoka.
  4. Kuori omenat ja paloittele ne noin 3cm siivuiksi.
  5. Laita omenasiivut astiaan kanelin kera ja sekoita hyvin.
  6. Aseta omenapalaset spiraalimaisesti irtopohjavuokaan. Koko vuoan pohja tulisi peittyä omenasiivuilla.
  7. Lämmitä sokeria pienessä kattilassa ja lisää voi kun sokeri ruskistuu. Tästä syntyy karamellimainen seos.
  8. Kaada karamelliseos omenoiden päälle vuokaan. Toimi nopeasti, jotta karamelli ei ehdi jähmettyä.
  9. Asettele taikinalevyt omenoiden ja karamellin päälle.
  10. Pistele muutama reikä taikinaan haarukalla, voitele kananmunalla ja ripottele hiukan sokeria taikinan päälle.
  11. Paista uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes taikina on kullanruskeaa. Anna jäähtyä hieman, laita vuoan päälle iso lautanen ja keikauta tarte tatin lautaselle.
  12. Nauti sellaisenaan tai jäätelön kanssa.