Suomi

Tarte tatin eli ranskalainen keikauskakku

Tarte tatin eli ranskalainen keikauskakku on klassikkoresepti, joka sisältää omenaa ja tahmeaa karamellikastiketta – maukasta taikinaa unohtamatta. Tarjoile valmis kakku jäätelön kera!

Ainekset

  • 1 Danerolles Croissant Classic -purkki
  • 4 Granny Smith omenaa
  • 2 rkl kanelia
  • 125 g sokeria
  • 50 g voita + hieman voita irtopohjavuoan voiteluun
  • 1 kananmuna
  • Halutessasi jäätelöä tarjoiluun

Valmistus

Tarte tatin eli ranskalainen keikauskakku
  1. Esilämmitä uuni 180C asteeseen.
  2. Avaa Danerolles Croissants Classic -purkit pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
  3. Levitä taikina työtasolle ja painele valmiit leikkuulinjat kevyesti yhteen ja jaa taikina kolmeksi nelikulmaiseksi levyksi.
  4. Voitele irtopohjavuoka.
  5. Kuori omenat ja paloittele ne noin 3 cm siivuiksi.
  6. Laita omenasiivut astiaan kanelin kera ja sekoita hyvin.
  7. Aseta omenapalaset spiraalimaisesti irtopohjavuokaan. Koko vuoan pohja tulisi peittyä omenasiivuilla.
  8. Lämmitä sokeria pienessä kattilassa ja lisää voi kun sokeri ruskistuu. Tästä syntyy karamellimainen seos.
  9. Kaada karamelliseos omenoiden päälle vuokaan. Toimi nopeasti, jotta karamelli ei ehdi jähmettyä.
  10. Asettele taikinalevyt omenoiden ja karamellin päälle.
  11. Pistele muutama reikä taikinaan haarukalla, voitele kananmunalla ja ripottele hiukan sokeria taikinan päälle.
  12. Paista uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes taikina on kullanruskeaa.
  13. Anna kakun jäähtyä hieman, laita vuoan päälle iso lautanen ja keikauta tarte tatin lautaselle.
  14. Nauti Tarte tatin eli ranskalainen keikauskakku sellaisenaan tai jäätelön kanssa.