
Tarte tatin
Ranskalainen klassikkoresepti sisältää omenaa ja tahmeaa karamellikastiketta – maukasta taikinaa unohtamatta.
Ainekset
- 1 Danerolles Croissant Classic -purkki
- 4 granny smith omenaa
- 2 rkl kanelia
- 125g sokeria
- 50g voita + hieman voita irtopohjavuoan voiteluun
- 1 kananmuna
- Halutessasi jäätelöä tarjoiluun
Valmistus
Tarte tatin
- Esilämmitä uuni 180C asteeseen.
- Avaa Croissant Classi -purkki pakkauksen ohjeen mukaan ja rullaa taikina leivontatasolle. Painele vinot leikkuulinjat yhteen ja jaa taikina kolmeksi nelikulmaiseksi levyksi.
- Voitele irtopohjavuoka.
- Kuori omenat ja paloittele ne noin 3cm siivuiksi.
- Laita omenasiivut astiaan kanelin kera ja sekoita hyvin.
- Aseta omenapalaset spiraalimaisesti irtopohjavuokaan. Koko vuoan pohja tulisi peittyä omenasiivuilla.
- Lämmitä sokeria pienessä kattilassa ja lisää voi kun sokeri ruskistuu. Tästä syntyy karamellimainen seos.
- Kaada karamelliseos omenoiden päälle vuokaan. Toimi nopeasti, jotta karamelli ei ehdi jähmettyä.
- Asettele taikinalevyt omenoiden ja karamellin päälle.
- Pistele muutama reikä taikinaan haarukalla, voitele kananmunalla ja ripottele hiukan sokeria taikinan päälle.
- Paista uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes taikina on kullanruskeaa. Anna jäähtyä hieman, laita vuoan päälle iso lautanen ja keikauta tarte tatin lautaselle.
- Nauti sellaisenaan tai jäätelön kanssa.