Täytetyt croissanttaskut
Täytetyt croissanttaskut maistuvat hämärtyvinä syysiltoina! Valmistat yhdestä Danerolles Croissants Classic -purkista kahta erilaista makuvaihtoehtoa helposti tällä Koko Suomi Leipoo -ohjelmassa kilpailleen Bettinan ohjeella.
Resepti ja kuva: Bettina Gräsbeck
Ainekset
Vuohenjuusto-punajuuritäyte
- 1 pkt vuohenjuustoa
- 2 kpl punajuuria
- 2-3 rkl hunajaa
- Tuoretta timjamia tai rosmariinia
- Suolaa ja pippuria oman maun mukaan
Mozarella-parmankinkkutäyte
- 1 pkt mozzarellajuustoa
- 6 siivua parmankinkkua
- 2-3rkl punaista pestoa
- Kananmuna voiteluun
Valmistus
Täytetyt croissanttaskut
- Lämmitä uuni 200C asteeseen.
- Avaa Danerolles Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan. Voit katsoa tarkemmat ohjeet pakkauksen avaamiseen täältä.
- Levitä taikina työtasolle. Painele valmiit leikkuulinjat kevyesti kiinni ja leikkaa taikinasta 6 neliön muotoista palaa.
- Pese ja viipaloi punajuuret. Mausta punajuuret hunajalla, tuoreella timjamilla tai rosmariinilla sekä suolalla ja pippurilla.
- Paahda punajuuria 200C asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Aseta sivuun jäähtymään.
- Lasken uunin lämpötila 180C asteeseen.
-
Levitä kolmelle taikinalle punaista pestoa, pala mozzarellaa ja pari siivua parmankinkkua.
-
Taita ensin yksi kulma täytteiden päälle, ja sitten sivureunoista keskelle niin, että yksi kulma jää auki.
-
Levitä kolmelle taikinalle keskelle hunajaa, ripottele päälle timjamia/rosmariinia ja asettele lopuksi vuohenjuusto sekä punajuurta keskelle. Taittele samaan tapaan edellisten kanssa.
-
Voitele kaikki ”taskut” kananmunalla.
-
Paista täytetyt croissanttaskut 180C asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes taskut ovat kauniin kullanruskeita.
-
Anna jäähtyä hetki ja nauti!