Suomi
Piilota suodattimet

Uunijuusto ja pizzatikut

Tämä herkullinen jaettava tarjottava on erinomainen valinta esimerkiksi pikkujouluihin tai muihin talvisiin illanistujaisiin. Uunijuusto ja pizzatikut valmistuvat uunissa kuin itsestään, kokonaisuudessaan naposteltava on valmis alle puolessa tunnissa. 

Kuva ja resepti: Anni Paakkunainen

Ainekset

  • 1 Danerolles Mini Pizza -purkki
  • 1 kiekko Camembert- tai Brie-juustoa
  • 2 rkl hunajaa
  • Kourallinen tuoretta Timjamia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • Ripaus sormisuolaa
  • Ripaus mustapippuria

Valmistus

Uunijuusto ja pizzatikut
  1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen.
  2. Avaa Danerolles Mini Pizza -purkki pakkauksen ohjeen mukaan: etsi etiketistä nuolella merkitty kohta josta saat sen repäistyä irti. Pidä purkkia kiinni sen päistä ja käännä niitä vastakkaisiin suuntiin, jolloin taikina ”ponnahtaa” ulos purkista. Levitä taikinakiekot työtasolle.
  3. Painele taikinakiekkoja hieman ohuemmiksi ja leikkaa sitten suikaleiksi pizzaleikkurilla. Pyörittele taikinasuikaileita käsien välissä ohuemmiksi.
  4. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja nosta juustokiekko sen keskelle. Asettele taikinasuikaleet juuston ympärille.
  5. Tee viillot juuston pintaan, lusikoi päälle hunajaa, lisää pari timjamin oksaa ja ripottele lopuksi sormisuolaa.
  6. Sekoita öljy, mausteet ja hiukan timjaminlehtiä. Voitele taikinasuikaleet öljyseoksella.
  7. Nosta pelti uuniin noin 12-15 minuutiksi. Huom.uuneissa on eroja, nosta pelti pois uunista kun pizzatikut ovat saaneet sopivasti väriä. Jos haluat enemmän väriä niin voitele tikut kananmunalla.
  8. Tarjoile uunijuusto ja pizzatikut esimerkiksi hillojen, piparien, hunajan, pähkinöiden ja muiden sormiherkkujen kanssa.