Valkosipulisolmut
Valkosipulisolmut ovat ihana lisä kesäisen grilliruoan kaveriksi tai helppo sormiruoka erilaisiin juhliin.
Reseptin meille kehitti Koko Suomi Leipoo -ohjelmasta tuttu brändilähettiläämme Bettina Gräsbeck.
Kuva ja resepti: Bettina Gräsbeck
Ainekset
- 1 Danerolles Mini Pizza -purkki
- 1 pussi parmesanjuustoa raastettuna
- 1 dl oliiviöljyä
- Hienonnettua persiljaa
- 2-3 valkosipulinkynttä
- Mustapippuria oman maun mukaan
Valmistus
Valkosipulisolmut
- Esilämmitä uuni 170C asteeseen.
- Avaa Mini Pizza -purkit pakkauksen ohjeen mukaan ja muotoile taikinapaloista käsilläsi pitkuloita. Huom.tee näistä riittävän pitkiä niin, että ne saa muotoiltua solmuiksi.
- Kieräytä jokainen taikina kevyesti parmesanjuustossa ennen solmuksi muotoilua. Solmi taikinat solmun mallisiksi.
- Aseta solmut uunipellille ja anna niiden nousta hetki, sillä välin kun valmistat valkosipuliöljyn.
- Sekoita keskenään öljy, hienonnettu persilja sekä murskattu valkosipuli ja lisää seokseen maun mukaan parmesanjuustoa.
- Voitele solmut valkosipuliöljyllä.
- Paista uunissa 170C asteessa noin 20-25 minuuttia.
- Tarjoile herkulliset valkosipulisolmut grilliruokien kaverina tai erilaisten tuorejuustojen kanssa alkupalana.