Suomi

Valkosipulisolmut

Valkosipulisolmut ovat ihana lisä kesäisen grilliruuan kaveriksi tai helppo sormiruoka erilaisiin juhliin.
Reseptin meille kehitti Koko Suomi Leipoo -ohjelmasta tuttu brändilähettiläämme Bettina Gräsbeck.

Ainekset

  • 1 Danerolles Mini Pizza -purkki
  • 1 pussi parmesanjuustoa raastettuna
  • 1 dl oliiviöljyä
  • Hienonnettua persiljaa
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • Mustapippuria oman maun mukaan

Valmistus

Valkosipulisolmut
  1. Lämmitä uuni 170C asteeseen.
  2. Avaa Mini Pizza -purkit pakkauksen ohjeen mukaan ja muotoile taikinapaloista pitkuloita. Huom.tee näistä riittävän pitkiä niin, että ne saa muotoiltua solmuiksi.
  3. Kieräytä jokainen taikina kevyesti parmesanjuustossa ennen solmuksi muotoilua. Solmi taikinat solmun mallisiksi.
  4. Aseta solmut uunipellille ja anna niiden nousta hetki, sillä välin kun valmistat valkosipuliöljyn.
  5. Sekoita keskenään öljy, hienonnettu persilja sekä murskattu valkosipuli ja lisää seokseen maun mukaan parmesanjuustoa.
  6. Voitele solmut valkosipuliöljyllä.
  7. Paista uunissa 170C asteessa noin 20-25 minuuttia.
  8. Tarjoile herkulliset solmut grilliruokien kaverina tai erilaisten tuorejuustojen kanssa alkupalana.