Vaniljakreemillä täytetyt viinerit
Viinerit ovat tuttu näky kahviloissa ja nyt voit tehdä niitä helposti myös kotona vain muutamasta raaka-aineesta. Tarjoile vaniljakreemillä täytetyt viinerit tuoreiden marjojen kera!
Ainekset
- 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
- 120 g (noin 12 kukkurallista teelusikallista) valmista vaniljakreemiä
- 1 kananmuna voiteluun
- Tuoreita vadelmia tai muita marjoja
- Sokerikuorrutetta (tomusokeria + vettä)
Valmistus
Vaniljakreemillä täytetyt viinerit
- Esilämmitä uuni 180C asteesen.
- Avaa Danerolles Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
- Rullaa taikina auki työtasolle.
- Leikkaa pystysuoria leikkuulinjoja pitkin niin, että saat 3 suorakulmiota
- Leikkaa 4 pitkää siivua jokaisesta suorakulmiosta.
- Ota yksi taikinasiivu ja kieputa se kierretangoksi. Toista kaikilla taikinasiivuilla.
- Ota yksi kierretanko ja tee siitä pyöreä taikinakori. Painele pohja hiukan lättänäksi. Tee sama kaikille tangoille niin, että saat 12 taikinakoria.
- Tee vaniljakreemi alkuperäisiä ohjeita (kreemijauhepussista) seuraten. Laita yksi kukkurallinen teelusikallinen vaniljakreemiä jokaiseen taikinakoriin.
- Vatkaa kananmuna ja voitele jokainen viineri kevyesti saadaksesi aikaan kiillon.
- Paista viinereitä noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä.
- Valmista sokerikuorrute sekoittamalla tomusokeria hyvin pieneen vesimäärään.
- Koristele vaniljakreemillä täytetyt viinerit sokerikuorrutteella ja vadelmilla.