Suomi

Vappumunkit ja tippaleivät

Perinteiset vappumunkit kuuluvat kevääseen! Danerolles Croissants Classic -tuoretaikina sopii myös munkkien valmistukseen ja ruokahävikin vältät valmistamalla ylijäämä taikinasta tippaleipiä.

Kuva ja resepti: Mika Rampa

Ainekset

  • 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
  • 5 dl rypsiöljyä paistamiseen
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl tomusokeria

Valmistus

Vappumunkit ja tippaleivät
  1. Avaa Danerolles Croissants Classic pakkaus repäisemällä etiketti irti siihen tarkoitetusta kohdasta. Tarkemman ohjeen voit katsoa täältä.
  2. Levitä taikina työtasolle. Leikkaa taikinasta pyöreällä muotilla 6 isoa ympyrää ja tee keskelle halutessasi reikä. Voit käyttää muottina esimerkiksi juomalasia.
  3. Leikkaa loput taikinasta noin 0,5 cm paksuiksi nauhoiksi saksilla tai veitsen avulla.
  4. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa n. 180 asteiseksi. Käytä paistomittaria tai kokeile kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa, kun tulee kauniin ruskeaksi 1–2 minuutissa.
  5. Paista 1–2 munkkia kerrallaan. Käännä paiston puolivälissä.
  6. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle.
  7. Paista myös ”tippaleivät” samaan tapaan. Lisää noin kourallinen taikinan reunoja kattilaan kerrallaan. Nosta kypsät tippaleivät reikäkauhalla talouspaperin päälle.
  8. Pyörittele munkit sokerissa ja siivilöi tippaleipien päälle tomusokeria. Tarjoa siman kanssa!