Vappumunkit ja tippaleivät
Perinteiset vappumunkit ja tippaleivät kuuluvat kevääseen! Danerolles Croissants Classic -tuoretaikina sopii myös munkkien valmistukseen ja ruokahävikin vältät valmistamalla ylijäämä taikinasta tippaleipiä.
Kuva ja resepti: Mika Rampa
Ainekset
- 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
- 5 dl rypsiöljyä paistamiseen
- 2 dl sokeria
- 1 dl tomusokeria
Valmistus
Vappumunkit ja tippaleivät
- Avaa Danerolles Croissants Classic pakkaus repäisemällä etiketti irti siihen tarkoitetusta kohdasta. Tarkemman ohjeen voit katsoa täältä.
- Levitä taikina työtasolle. Leikkaa taikinasta pyöreällä muotilla 6 isoa ympyrää ja tee keskelle halutessasi reikä. Voit käyttää muottina esimerkiksi juomalasia.
- Leikkaa loput taikinasta noin 0,5 cm paksuiksi nauhoiksi saksilla tai veitsen avulla.
- Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa n. 180 asteiseksi. Käytä paistomittaria tai kokeile kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa, kun tulee kauniin ruskeaksi 1–2 minuutissa.
- Paista 1–2 munkkia kerrallaan. Käännä paiston puolivälissä.
- Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle.
- Paista myös ”tippaleivät” samaan tapaan. Lisää noin kourallinen taikinan reunoja kattilaan kerrallaan. Nosta kypsät tippaleivät reikäkauhalla talouspaperin päälle.
- Pyörittele munkit sokerissa ja siivilöi tippaleipien päälle tomusokeria. Tarjoa siman kanssa!