Vegaaninen croissant french toast
”Köyhät ritarit tai french toast, miksi tätä herkkua haluaakaan kutsua, on yksi lempijälkkäreistäni ja se toimii mahtavasti myös viikonloppuaamuina herkutteluun. Tämä versio french toastista valmistetaan croissanteista ja koko herkku kypsennetään pannun sijaan uunissa. Helppoa!” näin tätä suussa sulavaa annosta kuvaa reseptin kehittänyt ruokaintoilija Elina Innanen.
Kuva ja resepti: Elina Innanen
Ainekset
- 2 Danerolles Croissants Classic -purkkia (annokseen tarvitset 8-12 kpl valmiita croissantteja, yhdestä purkista valmistat 6 kpl)
- 2 1⁄2 dl kauramaitoa
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl tomusokeria
- 2 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl vaniljasokeria
- noin 4 rkl maapähkinävoita
- 1 rkl rypsiöljyä vuoan voiteluun
- Marjoja (tarjoiluun)
- Kauravispiä (tarjoiluun)
- Mintunlehtiä (tarjoiluun)
Valmistus
Vegaaninen croissant french toast
- Esilämmitä uuni 200C asteeseen.
- Valmista croissantit pakkauksen ohjeen mukaan, tarkemman ohjeen löydät täältä. Aseta valmiita croissantit jäähtymään – huom.tarvitset reseptissä 8-10 kpl valmiita croissantteja ja 2 pakkauksesta valmistat yhteensä 12 kpl. Hyödynnä ylijäävät croissantit sellaisenaan tai johonkin muuhun monista resepteistämme.
- Sillä välin kun croissantit paistuvat, sekoita laakeassa astiassa yhteen kauramaito, vehnäjauho, tomusokeri, kaneli, kardemumma ja vaniljasokeri. Anna tekeytyä vähintään 1o minuuttia.
- Halkaise croissantit ja levitä sisälle maapähkinävoita.
- Voitele uunivuoka rypsiöljyllä. Dippaa croissantit maitoseokseen (anna croissanttien imeä nestettä hieman kauemmin kuin leivän, jotta ne kostuvat kunnolla). Nosta croissantit uunivuokaan ja valuta vielä pinnalle hieman maitoseosta.
- Paista 200C asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Tarjoa french toast marjojen, kauravispin ja mintunlehtien kanssa.