Suomi
Piilota suodattimet

Vegaaninen mansikka-valkosuklaacroissantkakku

”Jos etsit juhlapöytään kakkua, joka on yhtä aikaa rento ja hienostunut, helppo ja ihan hervottoman hyvä, tämä mansikka-valkosuklaacroissantkakku on kuin tehty sulle! Mikä parasta, sun ei tarvitse olla jauhopeukalo onnistuaksesi, sillä kakkupohja tehdään Danerollesin heti valmiista tuorecroissanttaikinasta.” Näin vegaaninen mansikka-valkosuklaacroissantkakku reseptiä kuvailee sen kehittänyt Vegeviettelys-blogin Hanna.

Kuva ja resepti: Hanna Kuusisalo/vegeviettelys.fi

Ainekset

  • 1 Danerolles Croissants Classic-purkki
  • Noin 2 rkl kauraruokakermaa (voiteluun)
  • 3/4 dl kasvivispiä
  • 300 g (vegaanista) tuorejuustoa
  • 200 g (vegaanista) valkosuklaata sulatettuna
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl mansikkahilloa
  • Noin 100 g tuoreita mansikoita paloiteltuna
  • Valkosuklaata rouhittuna (koristeluun)
  • Syötäviä kukkia (koristeluun)

Valmistus

Vegaaninen mansikka-valkosuklaacroissantkakku
  1. Laita uuni kuumenemaan 200C asteeseen.
  2. Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm:n kokoinen irtopohjavuoka leivinpaperilla.
  3. Avaa Danerolles Croissants Classic -purkit pakkauksen ohjeen mukaan: etsi etiketistä nuolella merkitty kohta josta saat repäistyä etiketin irti. Kierrä pakkausta päistä vastakkaisiin suuntiin kunnes taikina ”ponnahtaa” ulos pakkauksesta.
  4. Leikkaa taikina valmiita leikkuulinjoja pitkin kuuteen osaan, rullaa croissanteiksi ja nosta vuokaan. Voitele kauraruokakermalla.
  5. Paista uunin alatasolla noin 20 min. tai kunnes kakku on saanut kauniin värin. Jäähdytä.
  6. Valmista täyte kakun paistuessa: vaahdota kasvivispi jämäkäksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita esim. sähkövatkaimen avulla joukkoon sulatettu valkosuklaa, tomusokeri ja vaniljasokeri. Kääntele joukkoon vaahdotettu kasvivispi. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
  7. Halkaise jäähtynyt kakkupohja. Levitä pohjalle mansikkahilloa, nostele päälle reilusti valkosuklaa-tuorejuustoseosta ja lisää lopuksi paloiteltuja mansikoita.
  8. Nosta kansi päälle ja pursota pinnalle loput valkosuklaa-tuorejuustoseoksesta. Koristele mansikoilla, valkosuklaarouheella ja syötävillä kukilla.
  9. Tarjoa vegaaninen mansikka-valkosuklaacroissantkakku heti!