Vegaaninen mansikka-valkosuklaacroissantkakku
”Jos etsit juhlapöytään kakkua, joka on yhtä aikaa rento ja hienostunut, helppo ja ihan hervottoman hyvä, tämä mansikka-valkosuklaacroissantkakku on kuin tehty sulle! Mikä parasta, sun ei tarvitse olla jauhopeukalo onnistuaksesi, sillä kakkupohja tehdään Danerollesin heti valmiista tuorecroissanttaikinasta.” Näin vegaaninen mansikka-valkosuklaacroissantkakku reseptiä kuvailee sen kehittänyt Vegeviettelys-blogin Hanna.
Kuva ja resepti: Hanna Kuusisalo/vegeviettelys.fi
Ainekset
- 1 Danerolles Croissants Classic-purkki
- Noin 2 rkl kauraruokakermaa (voiteluun)
- 3/4 dl kasvivispiä
- 300 g (vegaanista) tuorejuustoa
- 200 g (vegaanista) valkosuklaata sulatettuna
- 2 rkl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl mansikkahilloa
- Noin 100 g tuoreita mansikoita paloiteltuna
- Valkosuklaata rouhittuna (koristeluun)
- Syötäviä kukkia (koristeluun)
Valmistus
Vegaaninen mansikka-valkosuklaacroissantkakku
- Laita uuni kuumenemaan 200C asteeseen.
- Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm:n kokoinen irtopohjavuoka leivinpaperilla.
- Avaa Danerolles Croissants Classic -purkit pakkauksen ohjeen mukaan: etsi etiketistä nuolella merkitty kohta josta saat repäistyä etiketin irti. Kierrä pakkausta päistä vastakkaisiin suuntiin kunnes taikina ”ponnahtaa” ulos pakkauksesta.
- Leikkaa taikina valmiita leikkuulinjoja pitkin kuuteen osaan, rullaa croissanteiksi ja nosta vuokaan. Voitele kauraruokakermalla.
- Paista uunin alatasolla noin 20 min. tai kunnes kakku on saanut kauniin värin. Jäähdytä.
- Valmista täyte kakun paistuessa: vaahdota kasvivispi jämäkäksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita esim. sähkövatkaimen avulla joukkoon sulatettu valkosuklaa, tomusokeri ja vaniljasokeri. Kääntele joukkoon vaahdotettu kasvivispi. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
- Halkaise jäähtynyt kakkupohja. Levitä pohjalle mansikkahilloa, nostele päälle reilusti valkosuklaa-tuorejuustoseosta ja lisää lopuksi paloiteltuja mansikoita.
- Nosta kansi päälle ja pursota pinnalle loput valkosuklaa-tuorejuustoseoksesta. Koristele mansikoilla, valkosuklaarouheella ja syötävillä kukilla.
- Tarjoa vegaaninen mansikka-valkosuklaacroissantkakku heti!