Vegaaniset kinuskicroissantit
Täysin vegaaniset kinuskicroissantit ovat loistava tapa hemmotella itseä tai läheisiä! Nämä herkut ovat täydellinen tarjoiltava ystävänpäivään tai muuhun yhteiseen hetkeen ystävien ja perheen kanssa.
Resepti ja kuva: Iida Åfeldt
Ainekset
- 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
- 2 dl vaahtoutuvaa kauravispiä
- 2 rkl tomusokeria
- 1,5 dl fariinisokeria
- Ripaus suolaa
- Tuoteita mansikoita
Valmistus
Vegaaniset kinuskicroissantit
- Esilämmitä uuni 200C asteeseen (kiertoilma 180C).
- Avaa Danerolles Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä. Rullaa taikina auki työtasolle.
- Leikkaa taikina valmiiden leikkuulinjojen mukaan, rullaa croissanteiksi ja paista uunissa 12-15 minuuttia tai kunnes croissantit ovat saaneet hieman väriä. Aseta valmiit croissantit sivuun jäähtymään.
- Vatkaa 1 dl kauravispiä ja tomusokeri vaahdoksi.
- Mittaa 1 dl kauravispiä, ripaus suolaa ja fariinisokeri kattilaan ja käännä levy päälle. Kun seos kuplii, pienennä hieman lämpöä ja keitä 5–10 minuuttia jatkuvasti sekoitellen. Vinkki: kinuskia ei kannata keittää liian kauan, jotta se ei kovetu käyttökelvottomaksi.
- Halkaise valmiit croissantit terävällä veitsellä ja levitä kinuskia sekä vaahtoa croissanttien väliin.
- Pilko mansikat siivuiksi ja laita muutama jokaisen croissantin väliin.
- Nauti vegaaniset kinuskicroissantit yhdessä ystävien kanssa tai herkuttele niillä kahvin kanssa.