Suomi

Vegaaniset kinuskicroissantit

Täysin vegaaniset kinuskicroissantit ovat loistava tapa hemmotella itseä tai läheisiä! Nämä herkut ovat täydellinen tarjoiltava ystävänpäivään tai muuhun yhteiseen hetkeen ystävien ja perheen kanssa.

Resepti ja kuva: Iida Åfeldt

Ainekset

Valmistus

Vegaaniset kinuskicroissantit
  1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen (kiertoilma 180C).
  2. Avaa Danerolles Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä. Rullaa taikina auki työtasolle.
  3. Leikkaa taikina valmiiden leikkuulinjojen mukaan, rullaa croissanteiksi ja paista uunissa 12-15 minuuttia tai kunnes croissantit ovat saaneet hieman väriä. Aseta valmiit croissantit sivuun jäähtymään.
  4. Vatkaa 1 dl kauravispiä ja tomusokeri vaahdoksi. 
  5. Mittaa 1 dl kauravispiä, ripaus suolaa ja fariinisokeri kattilaan ja käännä levy päälle. Kun seos kuplii, pienennä hieman lämpöä ja keitä 5–10 minuuttia jatkuvasti sekoitellen. Vinkki: kinuskia ei kannata keittää liian kauan, jotta se ei kovetu käyttökelvottomaksi.
  6. Halkaise valmiit croissantit terävällä veitsellä ja levitä kinuskia sekä vaahtoa croissanttien väliin.
  7. Pilko mansikat siivuiksi ja laita muutama jokaisen croissantin väliin. 
  8. Nauti vegaaniset kinuskicroissantit yhdessä ystävien kanssa tai herkuttele niillä kahvin kanssa.