Suomi

Vegaaniset tuulihatut suolaisilla täytteillä

Nämä vegaaniset tuulihatut suolaisilla täytteillä syntyvät alle puolessa tunnissa ilman ennakkovalmisteluja, ja juuri helppouden vuoksi ne ovat erinomainen tarjottava brunssille ja piknikille tai erilaisiin noutopöytä-tyyppisiin juhliin. Täältä löydät kolme erilaista täyte-ehdotusta: tofuskagen, uunikuivatut tomaatit + yrttituorejuusto ja tapenade + pikkelöidyt vihannekset. Valitse suosikkisi tai valmista kaikki kolme ja anna vieraidesi valita mieleinen vaihtoehto!

Kuva ja resepti: Saara Atula

Ainekset

  • 1 Danerolles Croissants Classic -purkki (yhdestä purkista valmistat 12 tuulihattua) 

    Tofuskagen

  • 1 pkt (n. 300 g) maustamatonta tofua
  • 1 dl vegaanista majoneesia tai aiolia
  • ½ pieni punasipuli
  • 3 rkl tuoretta tilliä
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl sitruunamehua
  • Rouhittua mustapippuria
  • Noin 1/3 tl suolaaUunikuivatut tomaatit + yrttituorejuusto
  • 250 g kirsikkatomaatteja + oliiviöljyä, sokeria, suolaa
  • 150-200 g vegaanistatuorejuustoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tuoretta timjamia
  • Mustapippuria
  • Tuoretta minttuaTapenade + pikkelöidyt vihannekset
  • 1 tlk kivettömiä mustia kalamata oliiveja
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • Mustapippuria
  • ¼ kurkkua
  • 1 iso porkkana
  • 3 rkl valitsemaasi etikkaa
  • 3 rkl sokeria
  • 4 rkl vettä
  • Tuoretta minttua

Valmistus

Vegaaniset tuulihatut suolaisilla täytteillä
  1. Tuulihattujen valmistus: avaa Danerolles Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan. Etsi pakkauksen etiketistä kohta, josta saat repäistyä sen irti ja repäise etikettiä kunnes saat pyöräytettyä taikinan ulos purkista. Levitä taikina työtasolle ja leikkaa kukin valmiin leikkuulinjojen mukainen taikina kolmio kahteen osaan, jotta sinulla on yhteensä 12 taikinaa. Muotoile halkaistusta taikinan palasta vapaalla tyylillä pieni nyytti/pallero. Pyörittele tavallaan kuin sämpyläksi, mutta paista ryppyinen puoli ylöspäin ja mahdollinen sileä pinta alaspäin, jotta saat tuulihattumaisen ulkonäön.
    Paista tuulihattuja 180C asteisessa uunissa 10-15 minuuttia uunin tehosta riippuen. Kun tuulihattujen pinta on kullanruskea, ota uunista pois. Anna hetki jäähtyä, halkaise ja täytä täytteillä. Täytteiden valmistus ohjeet löydät alta.
  2. Uunikuivatut tomaatit + yrttituorejuusto: aloita valmistelu uunikuivatuista tomaateista: halkaise tomaatit ja pistä ne leikkuupinta ylöspäin uunipellille. Lisää loraus oliiviöljyä, noin 1 rkl sokeria ja ripaus suolaa. Kuivata 125 asteisessa kiertoilmauunissa noin 1½ tuntia. Hienonna valkosipuli ja sekoita se sekä timjami ja mustapippuri tuorejuuston joukkoon. Levitä tuorejuustoa tuulihatun sisään. Lisää päälle tomaatteja sekä tuoretta minttua tai lisää tuoretta timjamia.
  3. Tofuskagen: mussaa tofu esimerkiksi haarukalla tai sauvasekoittimella pieneksi muruksi. Hienonna punasipuli hyvin hienoksi. Hienonna tilli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lusikoi täytettä tuulihattujen väliin.
  4. Tapenade + pikkelöidyt vihannekset: valmista tapenade sekoittamalla oliivit, kaprikset, oliiviöljy ja mustapippuri tahnaksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Siivuta kurkku ohuiksi siivuiksi, kuori ja leikkaa porkkana ohuiksi tikuiksi (vinkki: voit pikkelöi nämä erikseen tai samassa purkissa).  Kaada kurkkujen ja porkkanoiden päälle etikka, sokeri ja vesi. Anna maustua mieluiten vähintään pari tuntia tai reilusti pidempään. Huom. Pikkelöi vihannekset hyvissä ajoin ennen tarjoilua! Levitä kullekin tuulihatulle tapenadea ja lisää sen päälle pikkelöityjä vihanneksia sekä tuoretta minttua.