Suomi

Viinerit

Viinerit ovat tuttu näky kahviloissa ja nyt voit tehdä niitä helposti myös kotona vain muutamasta raaka-aineesta. Tarjoile tuoreiden marjojen kera!

Ainekset

12 pientä viineriä vaniljkreemillä

  • 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
  • 120g (noin 12 kukkurallista teelusikallista) valmista vaniljakreemiä
  • 1 kananmuna voiteluun

Koristeluun

  • Tuoreita vadelmia tai muita marjoja
  • Sokerikuorrutetta (tomusokeria + vettä)

Valmistus

Viinerit
  1. Esilämmitä uuni 180C asteesen.
  2. Avaa Croissant Claasic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan ja rullaa taikina auki vaakasuoraan eteesi leivontatasolle.
  3. Leikkaa pystysuoria leikkuulinjoja pitkin niin, että saat 3 suorakulmiota
  4. Leikkaa 4 pitkää siivua jokaisesta suorakulmiosta.
  5. Ota yksi taikinasiivu ja kieputa se kierretangoksi. Toista kaikilla taikinasiivuilla.
  6. Ota yksi kierretanko ja tee siitä pyöreä taikinakori. Painele pohja hiukan lättänäksi. Tee sama kaikille tangoille niin, että saat 12 taikinakoria.
  7. Tee vaniljakreemi alkuperäisiä ohjeita (kreemijauhepussista) seuraten. Laita yksi kukkurallinen teelusikallinen vaniljakreemiä jokaiseen taikinakoriin.
  8. Vatkaa kananmuna ja voitele jokainen viineri kevyesti saadaksesi aikaan kiillon.
  9. Paista viinereitä noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä.
  10. Valmista sokerikuorrute sekoittamalla tomusokeria hyvin pieneen vesimäärään.
  11. Koristele viinerit sokerikuorrutteella ja vadelmilla.