Kindermoussella täytetyt croissant-tuutit
Kindermoussella täytetyt croissant-tuutit ovat pääsiäisen varma hitti! Valmistaminen on hauskaa ja helppoa, maku puolestaan täyteläinen ja makea.
Kuva ja resepti: Anni Paakkunainen
Ainekset
- 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
- Foliota
- 1 kananmuna
Kindermousse
- 2 dl vispikermaa
- 100 g mascaponejuustoa
- 150 g Kinder-suklaata
Koristeeksi
- 50 g valkosuklaata
- Pinkkiä elintarvikeväriä
Valmistus
Kindermoussella täytetyt croissant-tuutit
- Avaa Danerolles Croissants Classic pakkaus repäisemällä etiketti irti siihen tarkoitetusta kohdasta. Tarkemman ohjeen voit katsoa täältä.
- Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille. Leikkaa levyt pituussuunnassa neljäksi pitkäksi kaistaleeksi.
- Muotoile foliosta tuuttimuotit, joiden päälle taikina pyöritetään (leikkaa foliosta noin 25 x 25 cm neliöitä. Taita neliöt kolmioiksi ja rullaa tötteröksi).
- Kieritä croissant-taikinasuikaleet foliotötterön ympärille kapeammasta päästä leveämpään, niin että uusi kerros tulee reunasta ihan vähän edellisen päälle. Käytä yhteen tuuttiin kaksi suikaletta taikinaa.
- Nosta tuutit uunipellille leivinpaperin päälle ja voitele kananmunalla. Paista croissant-tuutteja uunin keskitasolla 200C asteessa noin 12–15 minuuttia, kunnes tuutit ovat kauniin kullanvärisiä.
- Anna tuuttien jäähtyä ja valmista sillä aikaa täyte. Irrota foliot tuuteista vasta kun tuutit ovat kunnolla jäähtyneet.
- Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja sulata Kinder-suklaa vesihauteessa. Vatkaa mascarpone kerman sekaan ja lisää sula suklaa myös vatkaten. Laita täyte pursotinpussiin tähtityllan kanssa ja pursota täyte tuutteihin.
- Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja värjää elintarvikevärillä. Koristele tuutit suklaalla ja ripottele päälle haluamiasi koristeita.
- Tarjoile kindermoussella täytetyt croissant-tuutit heti tai säilytä viileässä ja tarjoile myöhemmin! Tuutit ovat ihania myös seuraavana päivänä.