Suomi

Kindermoussella täytetyt croissant-tuutit

Kindermoussella täytetyt croissant-tuutit ovat pääsiäisen varma hitti! Valmistaminen on hauskaa ja helppoa, maku puolestaan täyteläinen ja makea.

Kuva ja resepti: Anni Paakkunainen

Ainekset

Kindermousse

  • 2 dl vispikermaa
  • 100 g mascaponejuustoa
  • 150 g Kinder-suklaata

Koristeeksi

  • 50 g valkosuklaata
  • Pinkkiä elintarvikeväriä

Valmistus

Kindermoussella täytetyt croissant-tuutit
  1. Avaa Danerolles Croissants Classic pakkaus repäisemällä etiketti irti siihen tarkoitetusta kohdasta. Tarkemman ohjeen voit katsoa täältä.
  2. Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille. Leikkaa levyt pituussuunnassa neljäksi pitkäksi kaistaleeksi.
  3. Muotoile foliosta tuuttimuotit, joiden päälle taikina pyöritetään (leikkaa foliosta noin 25 x 25 cm neliöitä. Taita neliöt kolmioiksi ja rullaa tötteröksi).
  4. Kieritä croissant-taikinasuikaleet foliotötterön ympärille kapeammasta päästä leveämpään, niin että uusi kerros tulee reunasta ihan vähän edellisen päälle. Käytä yhteen tuuttiin kaksi suikaletta taikinaa.
  5. Nosta tuutit uunipellille leivinpaperin päälle ja voitele kananmunalla. Paista croissant-tuutteja uunin keskitasolla 200C asteessa noin 12–15 minuuttia, kunnes tuutit ovat kauniin kullanvärisiä.
  6. Anna tuuttien jäähtyä ja valmista sillä aikaa täyte. Irrota foliot tuuteista vasta kun tuutit ovat kunnolla jäähtyneet.
  7. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja sulata Kinder-suklaa vesihauteessa. Vatkaa mascarpone kerman sekaan ja lisää sula suklaa myös vatkaten. Laita täyte pursotinpussiin tähtityllan kanssa ja pursota täyte tuutteihin.
  8. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja värjää elintarvikevärillä. Koristele tuutit suklaalla ja ripottele päälle haluamiasi koristeita.
  9. Tarjoile kindermoussella täytetyt croissant-tuutit heti tai säilytä viileässä ja tarjoile myöhemmin! Tuutit ovat ihania myös seuraavana päivänä.