Tarte tatin

Ranskalainen klassikkoresepti omenasta, tahmeasta karamellikastikkeesta ja maukkaasta taikinasta. Yllätä vieraasi tällä tarte tatinilla ja nauti!

Ainekset

  • 1 Croissants Classic purkki
  • 4 Granny Smith omenaa
  • 2 rkl kanelia
  • 125g sokeria
  • 50g voita + vähän ylimääräistä vuoan rasvaamiseen
  • Kananmuna
  • Tarjoiluehdotus: jäätelöä

Valmistus

Tarte tatin
  1. Esilämmitä uuni 180C asteeseen.
  2. Avaa purkki ja rullaa taikina leivontatasolle. Painele vinot leikkuulinjat yhteen, ja jaa taikina kolmeksi nelikulmaiseksi levyksi. Riko kananmuna kulhoon myöhempää käyttöä varten.
  3. Voitele irtopohjavuoka.
  4. Kuori omenat ja paloittele jokainen neljään osaan. Poista kodat ja leikkaa omenan palaset siivuiksi (noin 3 per palanen).
  5. Laita omenasiivut astiaan kanelin kera ja sekoita hyvin.
  6. Aseta omenapalaset spiraalimaisesti irtopohjavuokaan. Koko vuoan pohja tulisi peittyä omenasiivuilla.
  7. Lämmitä sokeria pienessä kattilassa ja lisää voi kun sokeri ruskistuu, niin että karamellimainen seos muodostuu.
  8. Kaada karamelliseos omenoiden päälle vuokaan. Toimi nopeasti, jotta karamelli ei jähmety.
  9. Asettele taikinalevyt omenoiden ja karamellin päälle.
  10. Pistele muutama reikä taikinaan haarukalla, voitele kananmunalla ja ripottele hiukan sokeria taikinan päälle.
  11. Paista uunissa 20-25 minuuttia kunnes taikina on kullanruskeaa. Anna jäähtyä hieman, laita vuoan päälle iso lautanen ja keikauta tarte tatin lautaselle. Jopa herkullisempaa jäätelön kera nautittuna!