Suomi
Piilota suodattimet

Helpot lohibagelit

”Koska mä oon aamupalojen ja brunssien fani, halusin luoda jotain ihanaa niihin hetkiin. Lopputuloksena syntyi tosiaan nämä lohibagelit, mitkä hämmästyttävät helppoudellaan, ihastuttavat maullaan sekä vangitsevat katseet söpöllä ulkonäöllään. Sainkohan jo vakuutettua sut?”

Hyvinvointivaikuttaja ja reseptitaituri Emili Kumpuniemi inspiroitui Danerolles Mini Pizzan helppoudesta ja kehitti tuotteesta tämän täydellisesti brunssille tai rauhalliselle aamiaiselle sopivan reseptin. Helpot lohibagelit valmistuvat nopeasti ja valmistukseen tarvitset vain donitsipellin.

Ainekset

  • 1 Danerolles Mini Pizza -purkki
  • Rypsiöljyä (donitsipellin voiteluun)
  • Seesamin -tai unikonsiemeniä
  • 1 sitruuna
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • Piparjuuritahnaa
  • 1 punasipuli
  • 200 g kylmäsavulohta
  • Ituja

Valmistus

Helpot lohibagelit
  1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen (kiertoilma 180C).
  2. Öljyä pullasudin avulla donitsipellin kolot ja ripottele kolojen pohjalle halutessasi siemeniä. Vinkki: siemenistä saat bageleihin kauniin pinnan sekä tietysti myös vähän lisämakua.
  3. Avaa Danerolles Mini Pizza -purkki pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Ota pakkauksesta yksi taikinapala, revi sen keskelle pieni reikä ja pyöritä taikinaa sormien välissä niin, että reiästä tulee suurempi. Näin saat taikinoista bagelin mallisia.
  5. Aseta bagel donitsipellin koloon ja toista tämä sama kaikille taikinapaloille.
  6. Paista bageleita uunissa noin 12 minuuttia, kunnes niissä on kaunis väri ja ne tuntuvat kypsille.
  7. Sillä aikaa, kun bagelit ovat uunissa valmistele täytteet. Aloita pesemällä sitruuna ja raastamalla sen kuorta pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja piparjuuritahna. Maista ja tarvittaessa lisää sitruunankuorta.  Pilko punasipuli ohuiksi renkaiksi ja tarvittaessa paloittele kylmäsavulohi ohuiksi siivuiksi.
  8. Halkaise hieman jäähtyneet bagelit ja levitä alemmalle osalle reilusti tuorejuustoa. Lisää seuraavaksi kylmäsavulohta, punasipulirenkaita sekä ituja ja laita viimeiseksi päälle bagelin toinen puolikas.
  9. Nauti brunssilla tai esimerkiksi raikkaan vihersalaatin kera lounaaksi!