Pika Bostonkakku

Created by Hanna Gullichsen.

Ainekset

2-3 Danerolles Cinnamon Swirls -purkkia
100 g pakastepuolukoita (tai muita marjoja)
1/2 dl sokeria
3 rkl vaahterasiirappia
2 rkl voita voiteluun

Valmistus

Pika Bostonkakku

Pingota leivinpaperi irtovuoan pohjan ja reunan väliin.
Voitele vuoka.
Avaa purkit ja levitä taikinat työtasolle.
Kaada putkiloissa mukana oleva kaneliseos kulhoon, lisää vaahterasiirappi, sokeri ja puolukat, sekoita.
Voitele taikinalevyt ohuesti sulatetulla voilla. Levitä puolukkaseos tasaisesti taikinoiden keskiosaan ja kääri taikinat pitkittäin siten, että saat pitkän taikinapötkön ja leikkaa se n.4 cm pituisiksi tangoiksi.
Voit myös käyttää kaiken täyteen yhteen taikinalevyyn kuten minä tein, ja asetella sen keskelle vuokaa. Loput taikinat voitelin ja ripottelin niille runsaasti sokeria ja kanelia ja käärin sitten pötköksi ja leikkelin.
Asettele pötköt irtovuoan keskeltä alkaen tiiviiksi ryhmäksi vuokaan. Riippuen vuoan koosta, saat siihen kulumaan 2-3 taikinapötköä.
Ripottele kakun päälle hienoa sokeria.
Paista 175 asteisessa uunissa n. 30 minuutin ajan, kunnes kakku alkaa saada kauniin ruskean pinnan.
Irrota hieman jäähtyneestä vuoasta reuna ja aseta pikaboston tarjolle, ripottele tomusokeria kakun ylle, irrota taikinanyytit yksitellen ja nauti.