
Pika Bostonkakku
Tämä bostonkakku on nopea valmistaa ja voit hyödyntää siihen mitä tahansa suosikki marjojasi. Tarvitset valmistamiseen irtopohjavuuan.
Resepti: Hanna Gullichsen
Ainekset
- 2-3 Danerolles Crispy Cinnamon Swirls -purkkia
- 100 g pakastepuolukoita (tai muita marjoja)
- 1/2 dl sokeria
- 3 rkl vaahterasiirappia
- 2 rkl voita voiteluun
Valmistus
Pika Bostonkakku
- Lämmitä uuni 175 asteeseen
- Pingota leivinpaperi irtovuoan pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoka
- Avaa Danerolles Crispy Cinnamon Swirl -purkit ja levitä taikinat työtasolle
- Kaada pakkauksessa mukana oleva kaneliseos kulhoon, lisää vaahterasiirappi, sokeri ja puolukat, sekoita.
- Voitele taikinalevyt ohuesti sulatetulla voilla. Levitä puolukkaseos tasaisesti taikinoiden keskiosaan ja kääri taikinat pitkittäin siten, että saat pitkän taikinapötkön ja leikkaa se n.4 cm pituisiksi tangoiksi
- Asettele taikinapalat irtovuoan keskeltä alkaen tiiviiksi ryhmäksi vuokaan. Riippuen vuoan koosta, saat siihen kulumaan 2-3 taikinapötköä
- Ripottele kakun päälle hienoa sokeria
- Paista 175 asteisessa uunissa n. 30 minuutin ajan, kunnes kakku alkaa saada kauniin ruskean pinnan.
- Irrota hieman jäähtyneestä vuoasta reuna ja aseta pikaboston tarjolle, ripottele tomusokeria kakun ylle, irrota taikinanpalat yksitellen ja nauti