Suomi

Pika Bostonkakku

Tämä bostonkakku on nopea valmistaa ja voit hyödyntää siihen mitä tahansa suosikki marjojasi. Tarvitset valmistamiseen irtopohjavuuan.
Resepti: Hanna Gullichsen

Ainekset

  • 2-3 Danerolles Crispy Cinnamon Swirls -purkkia
  • 100 g pakastepuolukoita (tai muita marjoja)
  • 1/2 dl sokeria
  • 3 rkl vaahterasiirappia
  • 2 rkl voita voiteluun

Valmistus

Pika Bostonkakku
  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen
  2. Pingota leivinpaperi irtovuoan pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoka
  3. Avaa Danerolles Crispy Cinnamon Swirl -purkit ja levitä taikinat työtasolle
  4. Kaada pakkauksessa mukana oleva kaneliseos kulhoon, lisää vaahterasiirappi, sokeri ja puolukat, sekoita.
  5. Voitele taikinalevyt ohuesti sulatetulla voilla. Levitä puolukkaseos tasaisesti taikinoiden keskiosaan ja kääri taikinat pitkittäin siten, että saat pitkän taikinapötkön ja leikkaa se n.4 cm pituisiksi tangoiksi
  6. Asettele taikinapalat irtovuoan keskeltä alkaen tiiviiksi ryhmäksi vuokaan. Riippuen vuoan koosta, saat siihen kulumaan 2-3 taikinapötköä
  7. Ripottele kakun päälle hienoa sokeria
  8. Paista 175 asteisessa uunissa n. 30 minuutin ajan, kunnes kakku alkaa saada kauniin ruskean pinnan.
  9. Irrota hieman jäähtyneestä vuoasta reuna ja aseta pikaboston tarjolle, ripottele tomusokeria kakun ylle, irrota taikinanpalat yksitellen ja nauti