Viinerit

Olet varmaan nähnyt näitä leipomossa tai kaupassa? Viinerit ovat ise asiassa vain kroissanttitaikinaa ja vaniljakreemiä. Herkullista tuoreiden punaisten marjojen kera!

Ainekset

12 pientä viineriä vaniljkreemillä

  • 1 Croissants Classic purkki
  • 120g (12 kukkurallista teelusikallista) vaniljkreemiä
  • Kananmuna voiteluun

Koristeluun

  • Tuoreita vadelmia
  • Sokerikuorrutetta (tomusokeria + vettä)

Valmistus

Viinerit
  1. Esilämmitä uuni 180C asteesen.
  2. Avaa purkki ja rullaa taikina auki vaakasuoraan eteesi leivontatasolle.
  3. Leikkaa pystysuoria leikkuulinjoja pitkin niin, että saat 3 suorakulmiota
  4. Leikkaa 4 pitkää siivua jokaisesta suorakulmiosta.
  5. Ota yksi taikinasiivu ja kieputa se kierretangoksi. Toista kaikilla taikinasiivuilla.
  6. Ota yksi kierretanko ja tee siitä pyöreä taikinakori. Painele pohja hiukan lättänäksi. Tee sama kaikille tangoille niin, että saat 12 taikinakoria.
  7. Tee vaniljakreemi alkuperäisiä ohjeita (kreemijauhepussista, tai kokonaan itsetehty kreemi) seuraten. Laita yksi kukkurallinen teelusikallinen vaniljakreemiä jokaiseen taikinakoriin.
  8. Vatkaa muna ja voitele taikina kevyesti saadaksesi aikaan kiillon.
  9. Paista viinereitä noin 15 minuuttia.
  10. Valmista sokerikuorrute sekoittamalla tomusokeria hyvin pieneen vesimäärään.
  11. Koristele viineri sokerikuorrutteella ja vadelmilla.