Suomi

Croissanttaskut

Täytetyt croissanttaskut maistuvat hämärtyvinä syysiltoina! Valmistat yhdestä Danerolles Croissants Classic -purkista kahta erilaista makuvaihtoehtoa helposti tällä Koko Suomi Leipoo -ohjelmassa kilpailleen Bettinan ohjeella.

Ainekset

  • 1 Danerolles Croissants Classic -purkki

Vuohenjuusto-punajuuritäyte

  • 1 pkt vuohenjuustoa
  • 2 kpl punajuuria
  • 2-3 rkl hunajaa
  • Tuoretta timjamia tai rosmariinia
  • Suolaa ja pippuria oman maun mukaan

Mozarella-parmankinkkutäyte

  • 1 pkt mozzarellajuustoa
  • 6 siivua parmankinkkua
  • 2-3rkl punaista pestoa
  • Kananmuna voiteluun

Valmistus

Croissanttaskut
  1. Lämmitä uuni 200C asteeseen.
  2. Avaa Croissants Classic- purkki pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä taikina työtasolle. Painele valmiit leikkuulinjat kevyesti kiinni ja leikkaa taikinasta 6 neliön muotoista palaa.
  3. Pese ja viipaloi punajuuret. Mausta punajuuret hunajalla, tuoreella timjamilla tai rosmariinilla sekä suolalla ja pippurilla.
  4. Paahda punajuuria 200C asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Aseta sivuun jäähtymään.
  5. Lasken uunin lämpötila 180C asteeseen.
  6. Levitä kolmelle taikinalle punaista pestoa, pala mozzarellaa ja pari siivua parmankinkkua.
  7. Taita ensin yksi kulma täytteiden päälle, ja sitten sivureunoista keskelle niin, että yksi kulma jää auki.
  8. Levitä kolmelle taikinalle keskelle hunajaa, ripottele päälle timjamia/rosmariinia ja asettele lopuksi vuohenjuusto sekä punajuurta keskelle. Taittele samaan tapaan edellisten kanssa.
  9. Voitele kaikki ”taskut” kananmunalla.
  10. Paista taskuja 180C asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes taskut ovat kauniin kullanruskeita.
  11. Anna jäähtyä hetki ja nauti!