Helpot mansikkaveneet
Helpot mansikkaveneet ovat täydellinen jälkiruoka tai tarjoiltava yllätysvieraille. Mansikkaveneissä on rapea pohja, kermainen täyte ja raikas päällys.
Ainekset
- 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
- 1 kananmuna
- 2 dl vispikermaa
- 1 tl vaniljauutetta
- 250 g mascarponejuustoa
- 1 rasia mansikoita
Valmistus
Helpot mansikkaveneet
- Esilämmitä uuni 180C asteeseen.
- Avaa Danerolles Croissants Classic -purkit pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
- Levitä taikina työtasolle ja painele valmiit leikkuulinjat kevyesti kiinni. Leikkaa taikina 6 neliön muotoiseen palaan.
- Leikkaa noin 1 cm pois lehtitaikinaneliöiden reunoista ja paina tämä taikina neliöiden reunojen päälle, jolloin neliöstä muodostuu pieni ”kulho”.
- Aseta taikinaveneet leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja painele pohjaan reikiä haarukalla. Voitele kananmunalla.
- Paista taikinaveneitä uunissa noin 15 minuuttia kunnes ne ovat kullanruskeita.
- Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljauutteen kera. Kun kermavaahto on jäykkää lisää sen joukkoon mascarponejuusto kevyesti lusikalla nostellen.
- Viipaloi mansikat.
- Anna lehtitaikinaveneiden jäähtyä kokonaan ennen kuin täytät ne mascarpone-seoksella. Levitä mansikanviipaleet seoksen päälle.
- Tarjoile helpot mansikkaveneet heti!