Suomi

Kaneli-sokericruffinit

Muffinin ja croissantin yhdistämisestä syntyy herkullinen cruffini! Makeaa -leivontablogin pitäjä Liisa halusi tehdä jotain todella maukasta, nopeaa ja lähes hävettävän helppoa. Nämä ainoastaan muutaman aineen vaativat kaneli-sokericruffinit ovat juuri sellaisia. Kokeile ja ihastu!

Kuva ja resepti: Liisa Westberg

Ainekset

Valmistus

Kaneli-sokericruffinit

 

  1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen (kiertoilma 180C).
  2. Voitele muffinipellin syvennykset pehmeällä voilla tai aseta paksut paperiset leivosvuoat uunipellille.
  3. Sekoita kaneli ja sokeri yhteen.
  4. Avaa Danerolles Croissants Classic -purkit pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
  5. Rullaa taikinat auki työtasolle ja painele valmiit leikkuulinjat kevyesti kiinni.
  6. Voitele taikinalevyt pehmeällä voilla ja ripottele pinnalle reilusti kaneli-sokeria.
  7. Rullaa taikinat leveyssuunnaksi pitkäksi rullaksi. Leikkaa molemmat rullat kolmeen osaan ja halkaise kukin osa kahtia niin, että kerrokset tulevat esiin ja saat kaksitoista puolikasta. Kierrä taikina sormien ympärille leikkauspinta ulospäin ja aseta rulla muffinipellin syvennykseen. Toista sama jokaisella puolikkaalla.
  8. Paista cruffineita noin 12-15 minuuttia.
  9. Pyörittele jokainen cruffini kaneli-sokerissa heti uunista oton jälkeen.
  10. Nauti kaneli-sokericruffinit jälkiruokana kahvin kanssa tai osana herkullista brunssia!