Suomi
Piilota suodattimet

Jäätelöllä täytetty croissantkakku

Mansikat ja jäätelöt sopivat täydellisesti kevään ja kesän herkutteluun. Kokoa ne näyttäväksi kakuksi, jonka pohja valmistuu Danerolles Croissants Classicista. Jäätelöllä täytetty croissantkakku kruunaa juhlavapöydän esimerkiksi äitienpäivänä.

Kuva ja resepti: Anni Paakkunainen

Ainekset

  • 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
  • 1 kananmuna
  • 3 dl kohmeisia (kotimaisia) mansikoita
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl limen mehua
  • Noin 1/2 litraa vaniljajäätelöä
  • Noin 1 dl vispikermaa
  • Kourallinen tuoreita mansikoita
  • Tomusokeria

Valmistus

Jäätelöllä täytetty croissantkakku
  1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen.
  2. Avaa Danerolles Croissants Classic pakkaus repäisemällä etiketti irti siihen tarkoitetusta kohdasta. Tarkemman ohjeen voit katsoa täältä.
  3. Rullaa taikina auki työtasolle ja leikkaa taikinasta valmiiden leikkuulinjojen mukaan 6 croissanttia. Rullaa taikinat yksitellen croissanttien muotoon (leveämmästä päästä kohti kapeampaa).
  4. Vuoraa halkaisijaltaan noin 18 cm levä kakkuvuoka leivinpaperilla ja nosta croissantit vuokaan.
  5. Voitele croissant-kakkupohja kananmunalla ja nosta kakku uuniin, keskitasolle.
  6. Paista kakkua noin 20 minuuttia tai kunnes kakku on saanut kauniin värin.
  7. Jäähdytä kakku ja leikkaa se kahteen kerrokseen (pohja ja päällinen).
  8. Valmista mansikkamelba: mittaa kulhoon 3 dl kohmeisia mansikoita, 2 rkl sokeria ja 2 tl limen mehua ja aja tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella.
  9. Tee vaniljajäätelöstä palloja lautaselle ja nosta ne pakkaseen odottamaan kakun täyttöä.
  10. Vatkaa kermavaahto vaahdoksi ja halkaise tuoreet mansikat.
  11. Kokoa kakku: levitä mansikkamelba jäähtyneen croissant-pohjan päälle, lisää jäätelöpallot ja nosta toinen croissant-kerros päälle, nostele vispikerma päällimmäiseksi ja koristele mansikoilla.
  12. Viimeistele halutessasi sihtaamalla kakun päälle tomusokeria ja tarjoile jäätelöllä täytetty croissantkakku heti!