Suomi
Piilota suodattimet

Karamellisoidut croissantit

Karamellisoidut croissantit sisältävät niin paljon makua ja vielä enemmän rapeaa tekstuuria! Vinkki: voit paistaa tämän ohjeen croissantit hyvissä ajoin etukäteen. Voit jopa käyttää edellisenä päivänä paistettuja croissantteja.

Kuva ja resepti: Anni Paakunainen

Ainekset

MARJAHILLOKE

  • 200 g vadelmia, mustikoita ja mansikoita (pakastemarjat käyvät hyvin)
  • 0,5 dl (hillo)sokeria

MASCARPONEVAAHTO

  • 2 dl vispikermaa
  • 100 g mascarponea
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 luomusitruunan kuori
  • Syötäviä kukkia (koristeluun)

Valmistus

Karamellisoidut croissantit
  1. Laita uuni kuumenemaan 200C asteeseen.
  2. Avaa Danerolles Croissants Classic -purkit pakkauksen ohjeen mukaan: etsi etiketistä nuolella merkitty kohta josta saat repäistyä etiketin irti. Kierrä pakkausta päistä vastakkaisiin suuntiin kunnes taikina ”ponnahtaa” ulos pakkauksesta.
  3. Leikkaa taikina valmiita leikkuulinjoja pitkin kuuteen osaan, rullaa croissanteiksi ja paista ohjeen mukaan uunissa kunnes croissantit ovat saaneet kauniin kullanruskean värin. Vinkki! Edellisenä päivänä paistetut croissantit käyvät reseptiin aivan yhtä hyvin.
  4. Keitä marjoja ja sokeria kattilassa hiljalleen, kunnes sokeri ja marjat sulavat hillokkeeksi. Jäähdytä.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää mascarpone sekä vaniljasokeri vatkaten sekaan.
  6. Kaulitse jäähtyneet croissantit litteiksi kaulimella.
  7. Kuumenna paistinpannu ja sulata sopivasti voita kuplivaksi. Nosta 2-3 croissanttia kerrallaan pannulle ja paista molemmin puolin. Kaada paiston aikana päälle siirappia. Paista croissantteja kunnes niihin tulee kiiltävä karamellisoitunut pinta.
  8. Jäähdytä karamellisoidut croissantit ja tarjoile hillokkeen sekä mascarponevaahdon kanssa. Koristele syötävillä kukilla ja sitruunan kuorella.