Suomi

Kinuskicroissantit

Hemmottele itseäsi tai läheisiäsi näillä täysin vegaanisilla kinuskicroissanteilla!

Resepti ja kuva: Iida Åfeldt

Ainekset

  • 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
  • 2 dl vaahtoutuvaa kauravispiä
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • Ripaus suolaa
  • Tuoteita mansikoita

Valmistus

Kinuskicroissantit
  1. Avaa Croissants Classic purkian pakkauksen ohjeen mukaan. Rullaa taikinat auki työtasolle.
  2. Leikkaa taikina valmiiden leikkuulinjojen mukaan, rullaa croissanteiksi ja paista 180C asteisessa uunissa 12-15 minuuttia tai kunnes croissantit ovat saaneet hieman väriä. Aseta valmiit croissantit sivuun jäähtymään.
  3. Vatkaa 1 dl kauravispiä ja tomusokeri vaahdoksi. 
  4. Mittaa 1 dl kauravispiä, ripaus suolaa ja fariinisokeri kattilaan ja käännä levy päälle. Kun seos kuplii, pienennä hieman lämpöä ja keitä 5–10 minuuttia jatkuvasti sekoitellen. Vinkki: kinuskia ei kannata keittää liian kauan, jotta se ei kovetu käyttökelvottomaksi.
  5. Halkaise valmiit croissantit terävällä veitsellä ja levitä kinuskia sekä vaahtoa croissanttien väliin.
  6. Pilko mansikat siivuiksi ja laita muutama jokaisen croissantin väliin. 
  7. Nauti!