
Kinuskicroissantit
Hemmottele itseäsi tai läheisiäsi näillä täysin vegaanisilla kinuskicroissanteilla!
Resepti ja kuva: Iida Åfeldt
Ainekset
- 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
- 2 dl vaahtoutuvaa kauravispiä
- 2 rkl tomusokeria
- 1,5 dl fariinisokeria
- Ripaus suolaa
- Tuoteita mansikoita
Valmistus
Kinuskicroissantit
- Avaa Croissants Classic purkian pakkauksen ohjeen mukaan. Rullaa taikinat auki työtasolle.
- Leikkaa taikina valmiiden leikkuulinjojen mukaan, rullaa croissanteiksi ja paista 180C asteisessa uunissa 12-15 minuuttia tai kunnes croissantit ovat saaneet hieman väriä. Aseta valmiit croissantit sivuun jäähtymään.
- Vatkaa 1 dl kauravispiä ja tomusokeri vaahdoksi.
- Mittaa 1 dl kauravispiä, ripaus suolaa ja fariinisokeri kattilaan ja käännä levy päälle. Kun seos kuplii, pienennä hieman lämpöä ja keitä 5–10 minuuttia jatkuvasti sekoitellen. Vinkki: kinuskia ei kannata keittää liian kauan, jotta se ei kovetu käyttökelvottomaksi.
- Halkaise valmiit croissantit terävällä veitsellä ja levitä kinuskia sekä vaahtoa croissanttien väliin.
- Pilko mansikat siivuiksi ja laita muutama jokaisen croissantin väliin.
- Nauti!