Suomi

Korvapuustit

Makea maku ja huumaava kanelin tuoksu täyttävät kodin. Oletko sinäkin hulluna kanelipulliin? Kokeile Danerollesin versiota, jossa korvapuustit valmistetaan croissanttaikinasta.

Ainekset

  • 1 Danerolles Croissant Classic -purkki
  • 50g voita huoneenlämpöisenä
  • 2rkl kanelia
  • 4rkl taloussokeria
  • 100g tomusokeria
  • Kananmunanvalkuaista tai vettä

Valmistus

Korvapuustit
  1. Lämmitä uuni 180/200C asteiseski.
  2. Anna voin lämmetä huoneenlämmössä kunnes se on notkeaa. Sekoita voi ja kaneli.
  3. Avaa Croissant Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaisesi ja levitä taikina työtasolle.
  4. Sulje leikkuulinjat sormillasi niin, että saat yhden ison taikinapalan.
  5. Levitä kanelivoi taikinalle veitsen avulla.
  6. Ripottele päälle runsaasti taloussokeria.
  7. Rullaa taikina ja leikkaa se kuuteen osaan.
  8. Laita korvapuustit leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
  9. Paista uunissa 12-15 minuuttia tai kunnes korvapuustit ovat saaneet hieman väriä.
  10. Sekoita tomusokeri ja kananmunanvalkuainen/vesi keskenään kuorrutukseksi.
  11. Anna korvapuustien jäähtyä paistamisen jälkeen ja kuorruta sen jälkeen, ripotellen kuorrutetta lusikalla. Nauti!