Suomi

Lakritsivaahdolla täytetyt croissantit

Lakritsivaahdolla täytetyt croissantit ovat näyttävä ja herkullinen tarjoiltava, joka sopii moneen tilanteeseen. Croissanttien pinnasta saa näyttävän näköisen voitelemalla ne ennen paistamista kananmunan keltuaisella, joka on värjätty tilkalla mustaa elintarvikeväriä. Täytteeksi lakritsijauheella maustettua kermavaahtoa ja mustia strösseleitä. Ohje löytyy alta ja ei kuin leipomaan!

Kuva ja resepti: Mika Rampa

Ainekset

Valmistus

Lakritsivaahdolla täytetyt croissantit
  1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen (kiertoilma 180C).
  2. Avaa Danerolles Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
  3. Levitä taikina työtasolle ja erottele valmiiden leikkuulinjojen mukaan taikinasta 6 palaa. Rullaa jokainen croissantin muotoon.
  4. Erottele kananmunan keltuainen kulhoon ja sekoita joukkoon 1 tl mustaa elintarvikeväriä. Voitele croissantit ennen paistamista tällä seoksella.
  5. Paista croissantteja uunin keskitasolla 12-13 min tai kunnes niiden pinta on rapea.
  6. Croissanttien ollessa uunissa valmista täyte: mittaa kulhoon vispikerma, sokeri ja lakritsijauhe. Vatkaa kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon lopuksi 1 tl mustaa elintarvikeväriä. Siirrä vaahdo pursotinpussiin jossa tähtitylla.
  7. Halkaise jäähtyneet croissantit ja pursota täyte niiden sisään.
  8. Koristele lakritsivaahdolla täytetyt croissantit mustilla strösseleillä ennen tarjoilua.