Suomi
Piilota suodattimet

Maukas valkosipulinen nyhtöleipä

Tämä maukas valkosipulinen nyhtöleipä on täydellinen lisä  brunssikattaukseen tai illanistujaisiin. Mehevää leipää syödään nimensä mukaisesti ”nyhtämällä” siitä paloja sormin. Tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi raikkaan salaatin kera. Vinkki: saat reseptistä vegaanisen vaihtamalla juuston  ja voin vegaaniseen vaihtoehtoon.

Ainekset

 • 2 Danerolles Mini Pizza -purkkia
 • 2 dl oliiviöljyä
 • 1 dl raastettua parmesanjuustoa
 • Tuoretta persiljaa (leikattuna pieniksi paloiksi)
 • 2 valkosipulinkynttä (leikattuna/murskattuna pieniksi paloiksi)
 • Voita (voiteluun)

Valmistus

Maukas valkosipulinen nyhtöleipä
 1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen.
 2.  Avaa Danerolles Mini Pizza -purkit pakkauksessa olevien ohjeiden mukaan. Levitä taikinat työtasolle.
 3. Leikkaa jokainen taikina 4 osaan, näin sinulla on yhteensä 32 pientä taikinapalloa. Painele taikinapalat varovasti pyöreiksi.
 4. Sekoita kulhossa oliiviöljy, parmesaanijuusto, persilja ja valkosipuli.
 5. Käytä pyöreää uunivuokaa, jonka keskellä on reikä ja voitele se voilla. Vinkki: jos sinulla ei ole reiällistä uunivuokaa, voit käyttää pyöreää uunivuokaa ja laittaa keskelle uunin kestävän mukin/lasin ja  näin saat oikean muodon leivälle.
 6. Kasta kukin taikina öljyseokseen ja laita ne vuokaan tiiviisti vierekkäin. Jos öljyseosta jää yli kaada sitä taikinoiden päälle.
 7. Paista 200C uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes taikina on kauniin kullanruskea. Jos käytetty vuoka on erittäin syvä, leipä saattaa vaatia enemmän aikaa kypsentämiseen verrattuna erittäin matalaan vuokaan.
 8. Nauti nyhtämällä leivästä paloja käsilläsi!