Maukas valkosipulinen nyhtöleipä
Tämä maukas valkosipulinen nyhtöleipä on täydellinen lisä brunssikattaukseen tai illanistujaisiin. Mehevää leipää syödään nimensä mukaisesti ”nyhtämällä” siitä paloja sormin. Tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi raikkaan salaatin kera. Vinkki: saat reseptistä vegaanisen vaihtamalla juuston ja voin vegaaniseen vaihtoehtoon.
Ainekset
- 2 Danerolles Mini Pizza -purkkia
- 2 dl oliiviöljyä
- 1 dl raastettua parmesanjuustoa
- Tuoretta persiljaa (leikattuna pieniksi paloiksi)
- 2 valkosipulinkynttä (leikattuna/murskattuna pieniksi paloiksi)
- Voita (voiteluun)
Valmistus
Maukas valkosipulinen nyhtöleipä
- Esilämmitä uuni 200C asteeseen.
- Avaa Danerolles Mini Pizza -purkit pakkauksessa olevien ohjeiden mukaan. Levitä taikinat työtasolle.
- Leikkaa jokainen taikina 4 osaan, näin sinulla on yhteensä 32 pientä taikinapalloa. Painele taikinapalat varovasti pyöreiksi.
- Sekoita kulhossa oliiviöljy, parmesaanijuusto, persilja ja valkosipuli.
- Käytä pyöreää uunivuokaa, jonka keskellä on reikä ja voitele se voilla. Vinkki: jos sinulla ei ole reiällistä uunivuokaa, voit käyttää pyöreää uunivuokaa ja laittaa keskelle uunin kestävän mukin/lasin ja näin saat oikean muodon leivälle.
- Kasta kukin taikina öljyseokseen ja laita ne vuokaan tiiviisti vierekkäin. Jos öljyseosta jää yli kaada sitä taikinoiden päälle.
- Paista 200C uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes taikina on kauniin kullanruskea. Jos käytetty vuoka on erittäin syvä, leipä saattaa vaatia enemmän aikaa kypsentämiseen verrattuna erittäin matalaan vuokaan.
- Nauti nyhtämällä leivästä paloja käsilläsi!