Suomi

Sienipizza ilmakuivatulla kinkulla

Klassikkotäytteitä kesäisellä twistillä! Kokeile tätä sienipizzaa ilmakuivatulla kinkulla ja tarjoilet kesän kattauksessa tuoretta pizzaa käden käänteessä.

Ainekset

  • 1 Danerolles Mini Pizza -purkki
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 1 pussi mozzarellajuustoa tai pizzajuustoa
  • 1 paketti ilmakuivattua kinkkua
  • 2 dl kantarelleja tai herkkusieniä
  • 2 kpl kevätsipulia
  • 1 purkki tomaattikastiketta
  • Mustapippuria
  • Suolaa

Valmistus

Sienipizza ilmakuivatulla kinkulla
  1. Laita uuni lämpenemään 180-200C asteeseen tai sytytä leirituli.
  2. Puhdista Kantarellit sieniharjalla tai pese herkkusienet. Leikkaa sienet ja kevätsipuli ohuiksi siivuiksi. Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan.
  3. Avaa Danerolles Mini Pizza -purkki pakkauksen ohjeen mukaan. Pyöräytä taikina ulos purkista ja painele yksittäiset taikinakiekot ohuiksi pizzapohjiksi. Jos käytät uunia pizzojen kypsennykseen, levitä leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Jos kypsennät pizzoja hiilloksella, aseta taikina folion päälle.
  4. Levitä pizzapohjille pari ruokalusikallista tomaattikastiketta, lisää sienet ja juusto. Ripottele kirsikkatomaatit juuston päälle ja viimeistele ilmakuivatulla kinkulla.
  5. Kypsennä pizzoja uunissa 12-15 minuuttia tai paista leiritulella kunnes taikina on kypsynyt ja täytteet saaneet hieman väriä.
  6. Viimeistele kevätsipulilla ja tarjoile heti!