Sienipizza ilmakuivatulla kinkulla
Klassikkotäytteitä kesäisellä twistillä! Kokeile tämä sienipizza ilmakuivatulla kinkulla ja tarjoilet kesän kattauksessa tuoretta pizzaa käden käänteessä.
Ainekset
- 1 Danerolles Mini Pizza -purkki
- 200 g kirsikkatomaatteja
- 1 pussi mozzarellajuustoa tai pizzajuustoa
- 1 paketti ilmakuivattua kinkkua
- 2 dl kantarelleja tai herkkusieniä
- 2 kpl kevätsipulia
- 1 purkki tomaattikastiketta
- Mustapippuria
- Suolaa
Valmistus
Sienipizza ilmakuivatulla kinkulla
- Laita uuni lämpenemään 180-200C asteeseen tai sytytä leirituli.
- Puhdista Kantarellit sieniharjalla tai pese herkkusienet. Leikkaa sienet ja kevätsipuli ohuiksi siivuiksi. Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan.
- Avaa Danerolles Mini Pizza -purkit pakkauksen ohjeen mukaan repäisemällä etiketti pois siihen tarkoitetusta kohdasta.
- Pyöräytä taikina ulos purkista ja painele yksittäiset taikinakiekot ohuiksi pizzapohjiksi. Jos käytät uunia pizzojen kypsennykseen, levitä leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Jos kypsennät pizzoja hiilloksella, aseta taikina folion päälle.
- Levitä pizzapohjille pari ruokalusikallista tomaattikastiketta, lisää sienet ja juusto. Ripottele kirsikkatomaatit juuston päälle ja viimeistele ilmakuivatulla kinkulla.
- Kypsennä pizzoja uunissa 12-15 minuuttia tai paista leiritulella kunnes taikina on kypsynyt ja täytteet saaneet hieman väriä.
- Viimeistele kevätsipulilla ja tarjoile sienipizza ilmakuivatulla kinkulla heti!