Omena-pekaanipyörre
Raastettua omenaa, rouhittua pekaanipähkinää ja purkki Danerolles Cinnamon Swirls -taikinaa – herkullinen omena-pekaanipyörre sopii loistavasti perheen tai ystävien kanssa jaettavaksi!
Resepti: Hanna Gullichsen
Ainekset
- 1 Danerolles Cinnamon Swirls -purkki
- 2 pientä omenaa kuorineen
- 30 g voita
- 50 g pekaanipähkinöitä
- 2 rkl hunajaa
- ripaus sormisuolaa
Valmistus
Omena-pekaanipyörre
- Esilämmitä uuni 180C asteeseen.
- Raasta pestyt omenat kuorineen raastimen isolla terällä, purista raasteesta neste pois. Kourallinen omenaraastetta on riittävä määrä tähän ohjeeseen.
- Rouhi pekaanipähkinät veitsen avulla pienemmäksi.
- Sulata kattilassa voi ja kaada mukaan Danerolles Cinnamon Swirls -putkilossa oleva maustepussi, sekoita.
- Heitä kattilaan myös raastettu omena, mausta seos hunajalla ja lisää ripaus suolaa. Kippaa mukaan myös pähkinät ja sekoita kunnolla.
- Nosta kattila pois lämmöltä.
- Avaa taikinarulla ja levitä omenaseos tasaisesti pinnalle. Rullaa taikina yhdeksi pötköksi ja leikkaa se varoen kuuteen osaan.
- Paista pullia leivinpaperilla suojatulla pellillä 15-20 minuutin ajan tai kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pintaan.
- Tarjoile omena-pekaanipyörre jälkiruokana sellaisenaan tai vanilijajäätelön kanssa.