Suomi

Pizzakupit

Kaipaatko helppoa välipalaa tai suolaista tarjottavaa illanistujaisiin? Makeaa elämää pilvilinnassa -blogin kirjoittaja Anna kehitti tämän reseptin, jossa yhdistyy pizzan ja muffinssien parhaat puolet. Valmistukseen tarvitset muffinivuuan.

Ainekset

  • 1 Danerolles Mini Pizza- purkki
  • 150 g tonnikalaa, kinkkua tai kypsää broileria (huom.saadaksesi kasvisversion korvaa nyhtökauralla/härkiksellä)
  • ½ purkki pieniä ananaspaloja
  • 100 g kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 50 g juustoraastetta
  • Kuivattua oreganoa

Valmistus

Pizzakupit
  1. Laita uuni lämpenemään 180-200C asteeseen. 
  2. Avaa Mini Pizza -purkit pakkauksen ohjeen mukaan. Aseta taikinakiekot työtasolle ja kaulitse niistä ohuita pyörylöitä.
  3. Paina taikinat muffinivuuan koloihin.
  4. Laita jokaisen taikinan päälle koloihin kinkkusuikaleita/tonnikalaa/nyhtökauraa ja muutama ananaspala.
  5. Sekoita kulhossa keskenään kermaviili, kananmuna, tomaattipyre ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Jaa kermaviiliseos kuppeihin täytteiden päälle. Lisää lopuksi päälle juustoraastetta.
  6. Paista pizzakuppeja uunin keskitasolla n. 20 minuuttia tai kunnes täyte on ottanut hieman väriä.
  7. Ripottele uunista tulleiden pizzakuppien päälle oreganoa ja anna jäähtyä hetki vuuassa. Nosta tämän jälkeen vuuasta ja anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
  8. Tarjoile sellaisenaan tai salaatin kera.